Uherské Hradiště: Město pokračuje v přidávání prvků pro děti

03.05.2018 16:06

Nové prvky na hraní pro děti, úprava zeleně i estetičtější vzhled místa na odpady zatraktivní parčík v městské části Sady.

Uherské Hradiště: Město pokračuje v přidávání prvků pro děti
Foto: Uherské Hradiště
Popisek: Uherské Hradiště

Neustálá poptávka po modernizaci dětských hřišť a po úpravě veřejných prostranství si vyžádala doplnění několika herních prvků také do parčíku před mateřskou školou v Sadech.  A nejsou jen tak ledajaké, splňují totiž interaktivní hledisko: jedná se o xylofon, bludiště na pružině a sadu tabulí k výtvarné realizaci dětí. Uvedené prvky byly záměrně vybírány tak, aby svým charakterem zapadly do blízkosti mateřské školy a cílem jejich umístění byla podpora spolupráce dětí při jejich využívání. Cena za pořízení herních prvků, jejich instalaci a úpravu chodníčku přesahuje 80 tisíc korun.

Zmiňovaný parčík v Sadech je neoficiálním centrem místní části. Proto již v loňském roce prošla úpravou zeleň, v jejíchž úpravách bude město Uherské Hradiště pokračovat i v letošním roce. To má přímou návaznost také na plánované vybudování vizuálně přijatelnějšího sběrného hnízda pro odpady s ohrazením v tahokovu (kovová mřížka, perforovaný plech). Sběrné hnízdo by navíc mělo mít oproti stávajícímu i navýšenou kapacitu.

Dětská hřiště, veřejné prostory a místa k relaxaci či procházkám obyvatel jsou tradičně na předních místech všech veřejných diskusí. 

„Při svých návštěvách městských částí a diskusích s místními obyvateli se přesvědčuji, že prostředí, ve kterém občané žijí, je vždy většinovým tématem. Proto chceme postupně dokázat, že podněty obyvatel nebereme na lehkou váhu a podle možností pokračujeme ve zlepšování komfortu i estetiky veřejných prostranství,“ vyjádřil se starosta města Stanislav Blaha.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Prostějov: Botanická zahrada se připravuje na oslavy

11:17 Prostějov: Botanická zahrada se připravuje na oslavy

V rámci příprav oslav 90. výročí založení Botanické zahrady Petra Albrechta v Prostějově, které se u…