Uherské Hradiště: Město pokročilo dál v bezbariérovosti

01.09.2017 21:10

Úsek mezi autobusovým nádražím a ulicí Františkánská už nezpůsobí žádné problémy při pohybu osob s omezenou pohyblivosti nebo se zrakovým postižením. V období od dubna do srpna letošního roku se původní chodníky na trase změnily na moderní plochy, poskytující komfortní pohyb všem pěším, včetně maminek s kočárky, malých dětí či starších osob.

Uherské Hradiště: Město pokročilo dál v bezbariérovosti
Foto: Uherské Hradiště
Popisek: Uherské Hradiště

Jedná se o další úsek plánovaného bezbariérového propojení sídliště Štěpnice a Mojmír s centrem města, až po autobusové nádraží. „Letos realizované opravy chodníků byly vedeny ve směru od autobusového nádraží po ulici Františkánskou a končí na počátku ulice Josefa Stancla,“ popsal trasu místostarosta města Zdeněk Procházka.

Byla provedena rekonstrukce celého chodníku od budovy nádraží podél ulice Obchodní, kde vznikl zpomalovací práh a došlo k opravám části křižovatky ulic Obchodní a Hradební, kde je také nové veřejné osvětlení přechodu pro chodce. Další úpravy se týkaly mimořádně frekventovaného průchodu polyfunkčním domem z Hradební ulice na Františkánskou, na které byl rovněž vystavěn zpomalovací práh.

„Celkové náklady činily asi 3,3 milionu korun, poměrně významně nám ale pomůže státní dotace z fondu dopravní infrastruktury, která tvoří třetinu nákladů. A na výměnu dlažby v průchodu polyfunkčního domu nám byl poskytnut dar 250 tisíc korun od vlastníka nemovitosti, společnosti KRODOS SERVIS a.s.,“ popsal náklady starosta města Stanislav Blaha.

Uvedený úsek je již druhým na celé trase mezi centrem města a Štěpnicemi, který se podařilo opravit. Před necelými dvěma lety se uskutečnila první část akce na opačné straně celé trasy, když prošla zásadními opravami celá ulice Husova.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

Kdo může za migrační pakt?

Tvrdíte, že když vás budeme volit, tak nás zbavíte migrantů. Jak? Jak chcete problém řešit, navíc když teď EP schválil migrační pakt? Taky tvrdíte, že jeho schválení byla zrada od této vlády, tak co pak změníte evropské volby? A jak to tedy je? Může za schválení paktu vláda nebo politici v Bruselu?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Plzeň: Ve Špitálském lese je nová skluzavka i balanční lávka

10:28 Plzeň: Ve Špitálském lese je nová skluzavka i balanční lávka

Skluzavka a balanční lávka. To jsou dva nové herní prvky, které zpestří dětem procházku po Špitálské…