Uherské Hradiště: Na dotace schválilo letos město už přes 23 milionů korun

16.02.2022 13:44 | Tisková zpráva

Pro první pololetí roku 2022 rozdělilo město Uherské Hradiště na dotacích celkem 23,3 milionů korun. Žádosti o dotace na druhé pololetí budou přijímány v měsících dubnu a květnu.

Uherské Hradiště: Na dotace schválilo letos město už přes 23 milionů korun
Foto: Uherské Hradiště
Popisek: Uherské Hradiště

V rámci vyhlášených dotačních programů, ze kterých jdou dotace do oblastí mládeže a vzdělávání, sportu, kultury a cestovního ruchu, životního prostředí či obnovy historické architektury město Uherské Hradiště v první polovině roku 2022 podpořilo celkem 59 projektů ve výši 2,289 milionu korun. Rozhodli o tom jak radní města na svých dřívějších schůzích, tak zastupitelé na svém zasedání dne 14. února, přidělování dotací je, podle jejich výše, v kompetenci obou orgánů města.

Prostřednictvím individuální dotace bylo dále podpořeno 12 projektů ve výši 17,308 milionů korun a v rámci dlouhodobé spolupráce byl podpořen 1 projekt dotací ve výši 3,725 milionu korun. Celkem se tedy jednalo o částku 21,033 milionů korun.

Programy na 2. pololetí budou zveřejněny na úřední desce města od 21. 2., žádosti o dotace budou pak přijímány od 24. dubna do 23. května 2022. Pro 2. pololetí 2022 je finanční krytí dotačních programů následující:

  • Dotační program obnovy historické architektury 382 000 Kč
  • Dotační program životního prostředí 56 500 Kč
  • Dotační program mládeže a vzdělávání 155 000 Kč
  • Dotační program sportu 2 054 000 Kč
  • Dotační program kultury a cestovního ruchu 250 000 Kč

„Podpora činností spolků a organizací je pro město neodmyslitelná. Město podporou spolků, organizací a projektů v nejrůznějších oblastech lidského konání, kultuře, folkloru, sportu, vzdělávání a podobně, deklaruje, že jsou pro nás důležité. Jsou to právě tito lidé, kteří pomáhají pozvedat úroveň života ve městě. V posledních dvou letech ovlivněných covidem byla každá z akcí v podstatě vzácností a o to víc doufáme, že se podaří činnost spolků a obecně společenský život vrátit brzy do normálu,“ vyjádřil se starosta města Stanislav Blaha.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Tomáš Czernin byl položen dotaz

Válka na Ukrajině

Pane senátore, opravdu věříte tomu, že má Ukrajina šanci Rusko porazit, a že ji USA a ostatní budou podporovat do nekonečna? Nechápejte mě špatně, přeji si, aby Ukrajina Rusko porazila, ale myslím, že je to dost nereálná vize. A co mě ještě na vašem komentáři zarazilo je, že v něm vůbec nepíšete o m...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pardubice: Radnice reaguje na stav dukelského arboreta

7:04 Pardubice: Radnice reaguje na stav dukelského arboreta

Pardubický magistrát čelí v posledních měsících narůstajícímu tlaku ze strany obyvatel Dukly, kteří …