Uherské Hradiště: Opravujeme chodník u Domova pro seniory ve Štěpnicích

11.11.2017 15:51

V současné době město Uherské Hradiště realizuje další etapu oprav chodníků na sídlišti Štěpnice. Nyní tedy k opraveným chodníkům podél obvodové komunikace v ul. Štěpnická přibude další, cca 200 m úsek, a to mezi zdravotním střediskem a Domovem pro seniory. Práce budou dokončeny v průběhu listopadu.

Uherské Hradiště: Opravujeme chodník u Domova pro seniory ve Štěpnicích
Foto: Uherské Hradiště
Popisek: Uherské Hradiště

Povrch z litého asfaltu je na ploše cca 430 m2 nahrazován betonovou zámkovou dlažbou s využitím původního betonového podloží.

K postupné náhradě litého asfaltu zámkovou dlažbou na chodnících ve Štěpnicích město přistoupilo nejen díky zhoršujícímu se stavebnímu stavu chodníků, ale hlavně díky upadající technologii litých asfaltů, což s sebou přináší komplikace například při případných opravách tohoto povrchu. Opravou chodníků je řešeno i dříve opomíjené bezbariérové užívání osobami s handicapem.  

Tyto opravy jsou již několik let podporovány Místní komisí Štěpnice.

Stavbu provádí na základě výsledku výběrového řízení firma SVS Correct, spol. s r.o. Náklady na tuto opravu činí cca 630 tisíc korun.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Petr Beitl byl položen dotaz

Ukrajina

Dobrý den, co si myslíte o novém mobilizačním zákonu na Ukrajině? A měli bychom ,,vyhostit" Ukrajince, kterých se to týká? Mně to přijde nehumánní, Češi v minulosti (např. za okupace) taky ve velkém emigrovali a podle všeho se ani teď nehrnou do armády, a to nejsme ve válce. Ani já bych do války své...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Plzeň staví velkokapacitní parkovací dům na Světovaru, pojme přes 400 aut

22:15 Plzeň staví velkokapacitní parkovací dům na Světovaru, pojme přes 400 aut

Plzeň zahájila stavbu velkokapacitního parkovací domu se zelenou střechou a stáním pro elektromobily…