Uherské Hradiště: Parkovací plocha na ulici Zahradní už slouží řidičům

13.02.2021 12:47

Na konci roku 2020 byla dokončena I. etapa rekonstrukce dvou parkovišť na sídlišti Štěpnice, při které dochází k výměně původních nepropustných povrchů za propustné. Parkovací plochu na ulici Zahradní o rozloze 1050 metrů čtverečních řidiči již opět využívají, další plocha aktuálně výměnou povrchu prochází.

Uherské Hradiště: Parkovací plocha na ulici Zahradní už slouží řidičům
Foto: Uherské Hradiště
Popisek: Uherské Hradiště

Na parkovišti byl odstraněn nevyhovující nepropustný betonový povrch, který byl nahrazen kompletně novým povrchem včetně podkladních konstrukcí. „Plocha je nyní pokryta vysoce propustnou betonovou dlažbou a je koncipována tak, aby dešťová voda neodtékala do kanalizace, ale v celé ploše vsakovala do spodních vod,“ upřesnil místostarosta města Jaroslav Zatloukal. Investiční náklady na tuto etapu činily 3,8 milionu korun.

V lednu letošního roku byla zahájena II. etapa akce, konkrétně na rekonstrukci parkovací plochy o rozloze 1350 metrů čtverečních na ulici Štěpnická, vedle restaurace Masaro. Zde dojde k rekonstrukci stávající plochy ve stejném duchu jako parkoviště na ulici Zahradní. Dokončení prací se předpokládá na konci dubna tohoto roku a investiční náklady na tuto etapu činí 4,9 milionu korun.  Akce je spolufinancována dotací v rámci Operačního programu Životní prostředí.

Ve Štěpnicích město připravuje ještě další akci - výměnu povrchů na parkovacích plochách z boku dvou bloků bytových domů (č.p. 1045 a 1051) včetně přístupových ploch ke vchodům. K této akci má město zažádáno o dotaci, v případě kladného vyhodnocení žádosti je připraveno projekt neprodleně zahájit.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Jak chcete přimět ANO znovu jednat o důchodech?

Váš záměr byl dobrý, ale evidentně se nepovedl. Myslíte, že jste se tedy jako moderátor osvědčil? A nemáte pocit, že je tu mezi vládou a opozicí až příliš hluboká propast, která se bohužel pro nás čím dál víc prohlubuje a vlastně je to vidět i ve společnosti, která je rozdělená.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Náchod: Lampionový průvod s ohňostrojem

7:37 Náchod: Lampionový průvod s ohňostrojem

V rámci letošních oslav 770 let od první písemné zmínky o našem městě jsou pořádány akce v duchu OSL…