Uherské Hradiště: V květnu začne rekonstrukce cyklostezky v Kunovském lese

21.04.2014 12:10

V období od května do července město Uherské Hradiště uskuteční druhou etapu rekonstrukce cyklostezky v Kunovském lese. Po třech letech od první části rekonstrukce tedy bude opraven další úsek oblíbené a využívané trasy pro cyklisty.

Uherské Hradiště: V květnu začne rekonstrukce cyklostezky v Kunovském lese
Foto: Uherské Hradiště
Popisek: Uherské Hradiště

Rekonstruovaný úsek cyklostezky se nachází mezi nadjezdem silnice I/50 směrem k řece Olšavě a potom podél Olšavy po směru proudu Olšavy k ocelovému mostu.  Celková  délka letos opravovaného úseku je asi 1250 metrů, cyklostezka bude mít  šířku 3 metry a bude kryta betonovým povrchem. Výškově bude trasa cyklostezky kopírovat stávající terén.

Stavba začne 2. května. „V prvních dvou týdnech se budou odstraňovat původní konstrukce cyklostezky, pak začnou vznikat nové konstrukce. Pokládka betonového krytu by se pak měla provádět asi od poloviny června. Následující měsíc pak bude patřit dokončovacím pracím, dopravnímu značení a podobně,“ přiblížil místostarosta města Uherské Hradiště Stanislav Blaha.

Opravy zmíněného úseku cyklostezky budou stát 7,2 milionů korun (s DPH), zakázka bude spolufinancována Evropskou unií (3,7 mil. korun).

Cyklostezka vedená Kunovským lesem k řece Olšavě je významná jak pro občany města, kterým slouží k rekreačním projížďkám a procházkám a také k cestě do zaměstnání zejména v průmyslové zóně v Kunovicích, je ale důležitá také z pohledu cykloturistiky.

Provoz na cyklostezce bude po dobu oprav uzavřen.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mesto-uh.cz

Ing. Aleš Juchelka byl položen dotaz

Neutíkáte od problému?

Na vyřešení důchodové reformy jste měli dost času, když jste byli ve vládě, a to i ještě před covidem. Nepřišli jste s ničím a teď o ní nechcete ani s koalicí jednat, ale jak chcete i do budoucna prosadit nějakou zásadní reformu, když už teď se zdají jednání ve slepé uličce? Já mám obavu, že se jako...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Litoměřice: Premiéra Záložky se nesla v příjemném duchu

16:31 Litoměřice: Premiéra Záložky se nesla v příjemném duchu

Malý knižní festival Záložka uspořádaný Knihovnou Karla Hynka Máchy v Litoměřicích má za sebou úspěš…