Uherské Hradiště: Zvýhodněné parkování pro rezidenty ze Štěpnic

20.09.2022 10:48 | Tisková zpráva

Až tři desítky parkovacích míst poskytne od 1. října Uherskohradišťská nemocnice rezidentům ze sídliště Štěpnice. Ve všední dny tak budou moci obyvatelé Štěpnic využít parkovací stání na parkovišti před areálem nemocnice, a to v době od 15.00 do 7.00 hodin ráno. O víkendu zde bude držitelům parkovacích karet umožněno parkovat neomezeně.

Uherské Hradiště: Zvýhodněné parkování pro rezidenty ze Štěpnic
Foto: Uherské Hradiště
Popisek: Uherské Hradiště

„Vyšli jsme vstříc požadavkům města ohledně zpřístupnění parkovacích ploch. Uherskohradišťská nemocnice disponuje vysokokapacitním parkovištěm, které je ve všední dny v pracovní době určeno a plně vytíženo pacienty, návštěvníky a zaměstnanci nemocnice. Mimo pracovní dobu jsme schopni pro jeho další bezproblémový provoz poskytnout obyvatelům přilehlých domů a bytů za zvýhodněných podmínek třicet parkovacích míst. Věřím, že tímto krokem napomůžeme alespoň částečnému odlehčení jinak přeplněných ulic Štěpnic,“ sdělil předseda představenstva Uherskohradišťské nemocnice MUDr. Petr Sládek.

Požadavek na umožnění parkování u Uherskohradišťské nemocnice za zvýhodněných podmínek vzešel letos v červnu od samotných obyvatel na setkání starosty města s občany ve Štěpnicích. „Jsem moc rád, že se nám podařilo s vedením nemocnice na tomto modelu dohodnout a věřím, že i lidé ze Štěpnic tuto možnost přivítají. Město není nafukovací a myslím, že do budoucna je třeba hledat i jinde podobné synergie, které všem prospějí,“ shrnul spolupráci Ing. Stanislav Blaha, starosta Uherského Hradiště.

Karta pro rezidenty ze Štěpnic včetně přilehlého sídliště Zahrádky bude stát měsíčně 500 Kč, za 12 měsíců zájemci zaplatí 5 000 Kč. Díky kartě budou mít její majitelé v uvedenou dobu parkování v rámci paušálu, pokud vymezený čas překročí, doplatí za výjezd z parkoviště standardní cenu parkování.

Zájemci o přidělení rezidentního parkovacího místa se mohou obrátit na paní Janu Chrástkovou z odboru Správy majetku města, Městský úřad Uherské Hradiště: tel: 572 525 555, e-mail: jana.chrastkova@mesto-uh.cz.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ondřej Kolář byl položen dotaz

návrat Ukrajinců

Je podle vás fér někoho nutit jít válčit, když nechce, a lze takové lidi vůbec nějak motivovat? Jestli někdo před válkou utekl, myslíte, že je něco, co ho přiměje jít válčit? Vždyť není nic cennějšího, než život. A jelikož se válka pro Ukrajinu nevyvíjí vůbec dobře, není třeba řešit, co bude Ukrajin...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Aš: Linka z Aše do Selbu a zpět od 13. května

20:27 Aš: Linka z Aše do Selbu a zpět od 13. května

Autobusové spojení mezi Aší a německým Selbem začne fungovat od pondělí 13. května 2024.