Uherský Brod: Rekonstrukce velkých schodů dostala zelenou

21.12.2015 18:54

Město ušetřilo z projektu Dopravní terminál – II. etapa, podporovaného Programem švýcarsko-české spolupráce, částku cca 30 milionů korun. Část z těchto peněz chtělo použít na rekonstrukci tzv. velkých schodů. Nyní přišla prostřednictvím ministerstva financí dobrá zpráva, že švýcarská strana tento záměr odsouhlasila.

Uherský Brod: Rekonstrukce velkých schodů dostala zelenou
Foto: ub.cz
Popisek: Uherský Brod

Schodiště bezprostředně navazuje na dokončovaný dopravní terminál a představuje významný architektonický prvek tvořící hlavní spojnici mezi historickou částí města a nádražím ČD v délce cca 200 m.

Schody samy i navazující mezipodesty jsou v současné době v dezolátním technickém stavu. Schodiště bylo částečně opraveno před více než 20 lety, a to pouze dílčím způsobem. Stávající betonová konstrukce vlastních schodišťových ramen ze slabě vyztuženého betonu je kompletně degradovaná, beton se rozpadá, armatura je zkorodovaná.

Architektonické a výtvarné řešení rekonstrukce je vedeno snahou uvést schodiště do původního stavu z 1. poloviny minulého století. Konstrukce schodiště bude nově provedena z masivních žulových stupňů, opraveny a rekonstruovány budou sousedící kamenné zídky s výplňovými plotovými dílci a obnoveno bude masivní zábradlí prvního dolního ramene.

Zvýší se i bezpečnost chodců, protože nové provedení schodišťových stupňů a jejich povrchová úprava tryskáním zajistí hrubší povrch schodiště a tím snížení rizika uklouznutí.

Odhadované realizační náklady jsou 6 500 000 Kč (vč. DPH).

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Aleš Juchelka byl položen dotaz

Proč jste odpískali jednání o penzích?

Nemyslíte, že jste tím koalici nahráli na smeč, že bude tvrdit, jak ona něco prosadila, že vás přizvala k jednání, ale vy jste to odmítli? Kdybyste jednali dál, mohli jste předložit vlastní návrhy, možná by neprošli, ale bylo by evidentní, že jste je podali a chtěli jste reformu, která je potřeba ře...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hustopeče: Oblastní kolo cyklistické soutěže ovládly město

10:29 Hustopeče: Oblastní kolo cyklistické soutěže ovládly město

V úterý 14. května se na dopravním hřišti Lipová sešli žáci škol mikroregionu Hustopečsko, kteří se …