Uničov: Na pořádek tu dohlíží městský kamerový systém

20.12.2019 11:11

Začátkem roku 2017 došlo k několika loupežím, jejichž objasnění bylo ztíženo neexistencí uceleného kamerového systému, s jehož pomocí by bylo možné získat kriminalisticky relevantní údaje o pohybu osob v inkriminovaných dobách a místech.

Uničov: Na pořádek tu dohlíží městský kamerový systém
Foto: archiv města
Popisek: Morový sloup a radnice v Uničově

Poměrně často docházelo ke krádežím jízdních kol, krádežím automobilů a krádežím věcí z automobilů. Další oblastí protiprávních jednání na území Uničova je oblast přestupků, k jejichž odhalování a objasňování lze rovněž velmi efektivně využívat kamerový systém.

Po společném jednání na úrovni vedení Obvodního oddělení Policie ČR v Uničově a vedení Městské policie Uničov bylo orgánům města doporučeno vybudovat městský kamerový a dohlížecí systém (MKDS), který bude provozován Městskou policií Uničov a s jehož pomocí by bylo možné získávat okamžitý přehled o aktuální situaci ve městě, jakož i zpětně vyhodnocovat záznamy z kamer, a získávat tak kriminalisticky relevantní údaje potřebné při odhalování a objasňování trestné činnosti. Obsluhu MKDS zajišťuje výhradně Městská policie Uničov v souladu se Zákonem o obecní policii a podle jejích vnitřních směrnic. V rámci budování MKDS bylo umístěno dohledové stanoviště MKDS v budově Obvodního oddělení Policie ČR, odkud je možné sl edovat aktuální dění v režimu on-line. Přístup k záznamům z MKDS probíhá prostřednictvím určeného pracovníka Městské police Uničov.

Postupné budování MKDS pokračovalo v roce 2019 třetí etapou, v jejímž průběhu byly zejména posíleny trasy pro přenos dat, byly namontovány nové panoramatické kamery s vysokým rozlišením obrazu a dále byly zřízeny nové kamerové body v souladu s doporučením Policie ČR.

Celkové náklady projektu: 1 107 369 Kč , z toho dotace Olomouckého kraje: 108 000 Kč.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

22:28 Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

Technické služby Zlín s. r. o, obchodní společnost statutárního města Zlína, si letos připomíná třic…