Ústí nad Labem: Akce Bezpečně na kole se uskutečnila na Labské stezce

18.07.2022 16:59 | Tisková zpráva

Proběhl další ročník tradiční bezpečnostně preventivní akce. Přestože větrné a místy deštivé počasí příliš nepřálo pohodové cyklistice, několik desítek vyznavačů tohoto sportu na Labskou stezku přeci jen zavítalo.

Ústí nad Labem: Akce Bezpečně na kole se uskutečnila na Labské stezce
Foto: mag-ul.cz
Popisek: Letecký pohled na město Ústí nad Labem

V sobotu 16. 7. se totiž mohli dozvědět řadu důležitých informací o bezpečnosti na kole a odnést si i zajímavé dárky. Akci pořádalo Zdravé město Ústí nad Labem v rámci projektu Na kole jen s přilbou.

Anketa

Líbí se vám výstava zničené techniky Ozbrojených sil Ruské federace na pražské Letné?

4%
96%
hlasovalo: 25313 lidí

Reflexní prvky, které jsou nezbytnou výbavou každého cyklisty, bruslaře či koloběžkaře, si návštěvníci mohli odnést nejen od stánku Týmu silniční bezpečnosti, ale i od stánku Besipu. Dostali také několik nezbytných rad o tom, jak správně nasadit a upevnit cyklistickou přilbu nebo jak i na cyklostezce dodržovat zásady bezpečné jízdy.

O tom, že i jízdní kolo má povinnou výbavu, informovala projíždějící cyklisty městská policie, která přidala i několik informačních brožur. Základy poskytnutí první pomoci vysvětlil Zdravotnický záchranný sbor Ústeckého kraje, který měl rovněž nachystanou prohlídku interiéru sanitního vozu.

Na stánku města Ústí nad Labem byl kromě cykloturistických materiálů připraven také kvíz o hodnotné dárky. Po zodpovězení tří otázek týkajících se nejen Labské stezky si tak úspěšní soutěžící mohli odnést např. cyklistické brašny, zvonky, držáky na lahev, cyklolékarničku a další ceny.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Písek: Na náplavce začaly vyrůstat první dvě sochy z písku

7:04 Písek: Na náplavce začaly vyrůstat první dvě sochy z písku

Sochaři začali ve středu pracovat na prvních dvou obřích pískových sochách. Ráno nákladní auto přive…