Ústí nad Labem: DDM dnes ukončil projekt přeshraniční spolupráce

11.01.2012 20:56

Slavnostního ukončení projektu přeshraniční spolupráce se dnes v ústeckém Domě dětí a mládeže zúčastnili náměstek primátora Jan Řeřicha a náměstkyně Helena Kubcová.

Ústí nad Labem: DDM dnes ukončil projekt přeshraniční spolupráce
Foto: mag-ul.cz
Popisek: Letecký pohled na město Ústí nad Labem

Projektoví partneři v rámci této slavnostní události společně představili výsledky a produkty tříleté realizace tohoto výjimečného projektu. Cílem projektu s názvem "Vyrůstat-srůstat v sasko-českém pohraničí" bylo sblížit lidi v samotném srdci Evropy, poznat své sousedy, překlenout hranice a společně tvořit budoucnost. Během 40 akcí projektu, kterých se zúčastnilo téměř 2500 osob z řad dětí, mládeže a dospělých se projektovému týmu a samotným aktérům podařilo zprostředkovat zajímavé pohledy na sounáležitosti a rozdílnosti česko-saského pohraničí. Přeshraniční projekt Vyrůstat-srůstat v sasko-českém pohraničí byl realizován za podpory Evropské unie, Evropského fondu pro regionální rozvoj, programu Ziel3-Cíl3, Svobodného státu Sasko a České republiky.

„Jsem rád, že jsem mohl tento projekt sledovat a podporovat od jeho vzniku. Byl to čas intenzivní přeshraniční spolupráce. Nyní nastává čas zhodnotit a zavzpomínat, jak vše začalo a čeho bylo do dnešního dne dosaženo. Myslím si a vyplývá to i z dnešní prezentace výsledků projektu, že tohle je ta nejlepší cesta, jak si uvědomit sounáležitosti a rozdílnosti česko-saského pohraničí, tedy místa kde žijeme. Věřím, že i po skončení projektu budou dále rozvíjena navázaná přátelství a spolupráce ,“ shrnul význam právě ukončeného projektu náměstek primátora Jan Řeřicha.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Usti-nl.cz

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Varnsdorf: Poplatky za odpad a psa nyní vyřídíte z pohodlí domova. Město spouští portál občana

20:27 Varnsdorf: Poplatky za odpad a psa nyní vyřídíte z pohodlí domova. Město spouští portál občana

Neřešte úřední hodiny a neztrácejte čas u přepážky. Mějte místní poplatky jednoduše pod kontrolou a …