Ústí nad Labem: Dům svatého Materny provozuje oblastní charita

11.02.2020 15:36

Oblastní charita Ústí nad Labem si ke svému 20. výročí nadělila Dům svatého Materny. Slavnostně ho otevřela společně s vedením města.

Ústí nad Labem: Dům svatého Materny provozuje oblastní charita
Foto: mag-ul.cz
Popisek: Letecký pohled na město Ústí nad Labem

Zařízení provozuje tři sociální služby – terénní programy, nízkoprahové zařízení pro děti a mládež (Komunitní centrum pro děti) a sociálně aktivizační služby pro rodiny s dětmi (Centrum služeb pro rodinu). Pro děti je k dispozici sportoviště, hudební koutek a plánuje se i kuchařská či truhlářská dílna. Nové prostory a knihu o 20 letech ústecké charity posvětil arciděkan Miroslav Šimáček.

Z vedení města se slavnostního otevření zúčastnili náměstkyně primátora Věra Nechybová a náměstek primátora Tomáš Vlach. „Jsem moc rád, že Světluška na Střekově pokračuje pod novým názvem v Domě Sv. Materny, který je v majetku města. Organizace našla nové, ještě větší zázemí. Jí pořádné akce pro děti tak budou pokračovat i do budoucna,“ sdělil náměstek pro sociální oblast Vlach.

Dům svatého Materny se nachází na adrese Karla IV. 348/3 naproti praktické škole.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kolín: Cenu města za rok 2023 obdržela Eva Svobodová a Hasičský záchranný sbor

16:31 Kolín: Cenu města za rok 2023 obdržela Eva Svobodová a Hasičský záchranný sbor

Toto ocenění uděluje kolínská radnice od roku 2012.