Ústí nad Labem: Hygienici zavádějí roušky do zdravotnických zařízení

24.07.2020 18:16

Nošení roušek ve zdravotnických zařízeních a v zařízeních sociálních služeb v Ústeckém kraji nařídila Krajská hygienická stanice v Ústí nad Labem. Nařízení platí od pátku 24. 7. 7.00.

Ústí nad Labem: Hygienici zavádějí roušky do zdravotnických zařízení
Foto: mag-ul.cz
Popisek: Letecký pohled na město Ústí nad Labem

Důvodem je zamezení dalšího šíření epidemie infekčního onemocnění Covid-19.

Nošení roušek se vztahuje kromě nemocnic a podobných zařízení také na ambulantní ordinace, ordinace praktických lékařů, lékárny nebo domovy pro seniory a sociální ústavy.

„Jsme připraveni úzce spolupracovat s orgány hygieny a uděláme vše proto, abychom před nákazou uchránili klienty našich domovů pro seniory a další rizikové skupiny obyvatel. Některá opatření uplatňujeme stále a máme dostatečné zásoby dezinfekce a ochranných prostředků,“ uvedl primátor Petr Nedvědický.

Rozhodnutí Krajské hygienické stanice ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: PV

MUDr. Ladislav Václavec byl položen dotaz

Zdraví máme jen jedno

Pane senátore, hlasoval jste pro senátní novelu zaměstnávání zahraničních zubařů u nás. Tito studenti medicíny, možná lékaři mají pracovat pod dohledem českého l=kaře, který asi podle vás nemá co na práci a tak bude dohlížet. Bez řádně ukončené zkoušky z českého jazyka a slevovat z náročnosti aproba...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Aš: Posezení pro obyvatele domu s pečovatelskou službou se už staví

7:17 Aš: Posezení pro obyvatele domu s pečovatelskou službou se už staví

Komunitní zahrádka s piknikovým sezením je projekt, který se objevil v seznamu návrhů v rámci partic…