Ústí nad Labem: Kamera hlídá Sklářskou ulici v Předlicích

10.08.2018 9:18

Problematická část Předlic – Sklářská ulice je nově pod dozorem kamery, která je součástí kamerového systému městské policie.

Ústí nad Labem: Kamera hlídá Sklářskou ulici v Předlicích
Foto: mag-ul.cz
Popisek: Letecký pohled na město Ústí nad Labem

Potřebu jejího umístění vyvolaly časté požáry, nepořádek a černé skládky, které zde vytvářejí místní obyvatelé. O instalaci kamery rozhodlo vedení města.

Ve Sklářské ulici v minulých letech vznikla obří černá skládka, kde se pohybovali potkani a velké množství různého hmyzu, a hrozil vznik hygienické katastrofy. Městská policie sice navýšila četnost pochůzkové činnosti v lokalitě, ale ani toto opatření  nestačilo.

Proto bylo rozhodnuto o nainstalování otočné mobilní kamery, která  monitoruje situaci ve vnitrobloku a přilehlém okolí a měla by zachytit případný požár již v samotném začátku. 

Jak uvedla primátorka města Věra Nechybová: „Víme, že toto opatření není samospásné, ale musíme udělat vše proto, aby se situace v této lokalitě výrazně zlepšila a minimalizovalo se riziko různých nákaz, které v takovémto prostředí nachází živnou půdu.“ 

Ke snížení již zmiňovaných rizik jistě pomůže i likvidace černé skládky, která v současné době probíhá.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

22:09 Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

V sobotu 27. dubna se v Kopřivnici poběží RunTour! Do rodiště Emila Zátopka přiláká elitní vytrvalce…