Ústí nad Labem: Město připravilo konferenci o prevenci rizikového chování

24.05.2024 13:05 | Tisková zpráva

Několik desítek zástupců školských zařízení, sociálních služeb a samospráv projednalo nové trendy v oblasti rizikového chování u dětí a mladistvých na konferenci, věnované prevenci na školách a dopadům užívání návykových látek.

Ústí nad Labem: Město připravilo konferenci o prevenci rizikového chování
Foto: mag-ul.cz
Popisek: Letecký pohled na město Ústí nad Labem

Konference se konala v zasedací místnosti zastupitelstva města. V příspěvku Mgr. Jaroslava Šejvla Ph.D., zástupce Kliniky adiktologie 1. LF UK v Praze, zazněly informace, vhodné pro školy v oblasti poskytování certifikovaných programů prevence a možností získat informace on-line na Interaktivní platformě podpory duševního zdraví a prevence rizikového chování (IPREV).

Mezi hosty byly také zástupkyně Odboru protidrogové politiky Úřadu vlády ČR Ing. Lucia Kiššová a Mgr. Barbora Orlíková Ph.D., které hovořily o významu nízkoprahových služeb pro uživatele návykových látek pro ochranu zdraví a snížení souvisejících nákladů pro stát i samosprávu. Na základě dat Národního monitorovacího střediska pro závislosti také přítomné hosty seznámily s trendy v oblasti závislostí ve školské populaci.

Závěrem konference zazněla praktická a velmi podnětná přednáška přednosty Psychiatrické kliniky FZS UJEP a MNÚL MUDr. Jakuba Albrechta Ph.D., věnovaná souvislostem užívání psychoaktivních látek s výskytem duševních poruch.

Jednodenní konferenci zahájili radní pro oblast školství Ústeckého kraje Mgr. Jindra Zalabáková a námětek primátora města Ústí nad Labem Mgr. Tomáš Vlach. „Děkuji všem účastníkům a dovolím si potvrdit zájem města dále podporovat využití programů prevence ověřených certifikací MŠMT,“ sdělil náměstek Vlach, který v této souvislosti zmínil také dlouhodobou snahu pořádat podobná setkání a pravidelně informovat o možnostech využití prostředků na financování programů prevence.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Zajímá mě, co si přeje ODS?

Protože vy na jednu stranu tvrdíte, že: ,,Zdá se, že si voliči nepřejí další federalizaci EU, bezbřehou migraci a ničení konkurenceschopnosti a životní úrovně radikální zelenou ideologií vtělenou do Green Dealu. To je nadějná zpráva." Jak ale vysvětlíte vaše spojení s Lidovci a TOPkou? Nemyslíte, že...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vyškov: Za volantem seděli opilí. Řidič to na strážníky zkoušel s jedním pivem

20:27 Vyškov: Za volantem seděli opilí. Řidič to na strážníky zkoušel s jedním pivem

Hlídka městské policie, která v okolí Sídliště Osvobození prováděla kontrolní činnost, si v neděli 2…