Ústí nad Labem: Město zajistilo kvalitní mimořádný jarní úklid

22.03.2017 6:33

Vedení města zajistilo přípravu kvalitního jarního úklidu. Zpracována byla příprava rozšíření čištění města, a to nad rámec plánu blokového a pravidelného čištění.

Ústí nad Labem: Město zajistilo kvalitní mimořádný jarní úklid
Foto: mag-ul.cz
Popisek: Letecký pohled na město Ústí nad Labem

Smyslem této akce je provést generální úklid centra města a přilehlého okolí. Důvodem je neuspokojivý stav po zimním období, kdy byl vlastní úklid omezen jen na vývoz odpadků z košů a sběr hrubých nečistot. „Chceme mít čisté a krásné město, proto jsme se rozhodli, že na kvalitní jarní úklid vyčleníme prostředky z úspor,“ zopakoval k plánu úklidu 1. náměstek primátorky Jiří Madar.

Aby nebyl narušen běžný život v centru města, jsou práce naplánovány do dvou víkendů, kdy je předpoklad, že se v centru bude pohybovat menší počet obyvatel a nedojde tak k jejich omezení. Na úklid bude nasazeno 14 ručních pracovníků s obslužnými vozidly, silniční samosběr, dva chodníkové samosběry, hydročistič na tlakové mytí a vozidlo na vývoz košů.

Chybět tak nebude strojní zametení vozovek a chodníků, odstraněny budou nedopalky ze spár v dlážděných plochách na Mírovém náměstí, v Bílinské ulici a v ulici U Kostela. Pamatováno jest i na odstranění nedopalků z pod mříží u osazených stromů. Pracovníci umyjí odpadkové koše a tlakovou vodou budou vystříkány průchody zastávek MHD u bývalého autobusového nádraží a další zákoutí. Součástí generálního úklidu je vytrhání případných prorůstajících plevelů, odstranění polepů a plakátů z městského mobiliáře. Koncem března budou čištěny podchody u hlavního nádraží, čerpací stanice, a to tlakovou vodou s dezinfekcí.

Úklid je směřován na poslední březnový a první dubnový víkend, kdy se předpokládá stálejší počasí a přestavba potřebných mechanismů ze sypače na kropice, samosběry a další.

Úklid bude probíhat v těchto lokalitách:
25. 3. 2017 – Hrnčířská, U Nádraží, Jircháře, Dlouhá, za „Barborkou“, Hradiště, Klášterní, Vojtěšská, U Kostela, Fabiána Pulíře, Mírové náměstí.
26. 3. 2017 – Revoluční, Bílinská, Nová Jeptiškánská, prostor u OD Labe, Lidické náměstí, Pařížská, Velká Hradební, Malá Hradební, Přístaviště.
1. 4. 2017 – Prostor „Předmostí“, areál knihovny, Na Schodech, Dvořákova, Bratislavská, Horova, zadní trakt Masarykova.
2. 4. 2017 – Revoluční u Západního nádraží, Brněnská, Vaníčkova, Panská, U Trati, Špitálské náměstí.

Popsané lokality u jednotlivých dat jsou orientační, je možné, že z důvodu obtížnosti, či naopak při urychlení úklidu může dojít k posunu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Vojtěch Munzar byl položen dotaz

věcná diskuze

Dobrý den, máte dojem, že se na půdě Sněmovny odehrává věcná diskuze? Já mám spíš dojem, že koalice ani diskutovat nechce, že si je jistá svou většinou a naopak opozice obstruuje (většinou až moc), aby se zviditelnila. Nějaký smysluplný dialog mezi vládou a opozicí nevidím a myslím, že je chyba na o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kroměříž: Pátá Švabinského luneta bude zdobit Muzeum Kroměřížska

22:09 Kroměříž: Pátá Švabinského luneta bude zdobit Muzeum Kroměřížska

Mozaikovou lunetu Maxe Švabinského s názvem Budovatelé Národního divadla budou moci již brzy obdivov…