Ústí nad Labem: Městu se podařilo získat dotaci na rekonstrukci mateřské školy

02.12.2019 17:57

Město před rokem podalo do IROP žádost o dotaci na zvýšení kapacity Mateřské školy U Plavecké haly. Depeší byla městu oznámena zpráva, že projekt splnil všechny podmínky pro vydání právního aktu.

Ústí nad Labem: Městu se podařilo získat dotaci na rekonstrukci mateřské školy
Foto: mag-ul.cz
Popisek: Letecký pohled na město Ústí nad Labem

Cílem projektu je zejména rozšíření kapacity MŠ U Plavecké haly a zkvalitnění zázemí pro vzdělávání a personál. Jde o stavební úpravy stávajících vnitřních prostor školky vyvolané zejména zákonnými změnami, kterými se stanovuje nová organizace předškolního vzdělávání pro děti od dvou let věku. V projektové dokumentaci je rozšíření stávajících kapacit mateřské školy o nové dětské oddělení pro cca dvacet dětí. Dále zřízení provozního a hygienického zázemí pro děti a personál a také kanceláře ekonoma a hospodáře. Dispoziční úpravy jsou navrženy v prvním podzemním podlaží objektu školy, kde se nacházejí nevyužívané prostory. Bude provedeno i zateplení celé fasády objektu školy kontaktním zateplovacím systémem a budou upraveny stávající anglické dvorky a zpevněné plochy okolo objektu školy. Na stavbu bylo vydáno pravomocné stavební povolení.

Nyní město bude připravovat výběrové řízení na zhotovitele. Práce by měly začít v létě 2020. Celkové náklady by měly činit 18 000 000 Kč, dotace pokryje téměř 12 500 000 Kč.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vyškov: Živočichy bude u Lulečského potoka přitahovat další mokřad

16:14 Vyškov: Živočichy bude u Lulečského potoka přitahovat další mokřad

Koncem předloňského léta mohli Vyškované mezi dálničním přivaděčem a rybníkem Kačencem obdivovat mno…