Ústí nad Labem: Návštěva v partnerském městě Vladimir

21.08.2013 17:13

Delegace z Ústí nad Labem se zúčastnila oslav vzniku partnerského města Vladimir v Ruské federaci.

Ústí nad Labem: Návštěva v partnerském městě Vladimir
Foto: mag-ul.cz
Popisek: Letecký pohled na město Ústí nad Labem

Delegaci Ústí nad Labem vedl primátor Vít Mandík, členy delegace byli: náměstkyně primátora Zuzana Kailová, radní Miroslav Král a zastupitelé Marcela Trbolová-Berčíková a Viktor Malinkovič.

Ústeckou delegaci přijali představitelé města Vladimir Sergej Sacharov a Andrej Šochin. „Přijetí bylo velmi přátelské a srdečné. Hovořili jsme o dalších možnostech naší spolupráce, která má dlouholetou tradici,“ uvedl primátor Mandík.

Zástupci Ústí nad Labem se zúčastnili pestrého programu oslav města Vladimír. Městských slavností se zúčastnily také delegace z kyperské Larnaky, Bobrujsku z Běloruska, Gagry z Abcházie a z Palestiny.

Vladimir je průmyslové město vzdálené necelých 200 km od Moskvy. Město bylo založeno v roce 1108 a po století patřilo k hlavním oporám ruské říše. S Ústím nad Labem má partnerské vztahy od roku 1966. V jejich rámci probíhala zejména kulturní a společenská výměna.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Usti-nl.cz

Ing. Libor Turek, Ph.D. byl položen dotaz

Srovnání

Dobrý den, pane poslanče, nejsem si jistý, zda se od vás dočkám upřímné odpovědi, ale prosím o ni. Fiala tvrdí, jak jsme super, že hrajeme první ligu, a že se srovnáváme s těmi nejlepšími. Má podle vás pravdu nebo, což si myslím já, z nás dělá premiér blázny? V čem přesně se můžeme srovnávat s těmi ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jihlava: Ježkovy oči získaly další dvě ocenění

10:23 Jihlava: Ježkovy oči získaly další dvě ocenění

V soutěži Radniční oko, které pořádá Sdružení vydavatelů radničních zpravodajů ČR, získaly jihlavské…