Ústí nad Labem: Plány na rozvoj zoo schválilo město

12.03.2023 15:15 | Tisková zpráva

Zastupitelstvo schválilo dokument s názvem Koncepce rozvoje Zoologické zahrady Ústí nad Labem. Jedná se o plány zoo, které vychází z jejích aktuálních potřeb.

Ústí nad Labem: Plány na rozvoj zoo schválilo město
Foto: mag-ul.cz
Popisek: Letecký pohled na město Ústí nad Labem

Plán rozvoje zoo (tzv. generel) je dokument, který je rozdělen do devíti graficky odlišených kapitol, přehledně hodnotí vztahy místní i širší, charakter pozemků a jejich vlastnictví, cesty a komunikace. Generel vychází z aktuálních potřeb zoo, řeší havarijní stav několika objektů, zlepšuje životní podmínky chovaných druhů zvířat a tvoří moderní expozice odpovídající světovým trendům. Dále zahrnuje i projekty, které mají prioritu z pohledu nutného zlepšení návštěvnického servisu a služeb a nezanedbatelný význam mají i v ochraně přírody, a to i lokální. Generel je koncipován na časový horizont 10 let z důvodu rychle se měnících trendů a přístupů v chovech zvířat a je sestaven jako živý dokument, který je dle potřeb možné editovat a doplňovat. Na generelu zoo spolupracoval odborný tým zoo společně s architekty z atelieru JinJan po dobu téměř sedmi měsíců.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Písek: Na náplavce začaly vyrůstat první dvě sochy z písku

7:04 Písek: Na náplavce začaly vyrůstat první dvě sochy z písku

Sochaři začali ve středu pracovat na prvních dvou obřích pískových sochách. Ráno nákladní auto přive…