Ústí nad Labem: Práce na bývalé ubytovně Čelakovského pokračují

16.04.2022 11:38 | Tisková zpráva

Byty pro seniory a potřebné profese buduje město v bývalé ubytovně v Čelakovského ulici. Zastupitelé schválili uzavření potřebné smlouvy o úvěru.

Ústí nad Labem: Práce na bývalé ubytovně Čelakovského pokračují
Foto: mag-ul.cz
Popisek: Letecký pohled na město Ústí nad Labem

Zastupitelstvo města souhlasilo s uzavřením smlouvy o úvěru z programu Výstavba pro obce – Výzva č. 2/112/2019 – na pořízení dostupných bytů, dostupných domů a smíšených domů a smlouvy o poskytnutí dotace z programu Výstavba pro obce – Výzva č. 1/112/2019 – na pořízení sociálních bytů, sociálních domů a smíšených domů.

Dotace na sociální byty činí 16 075 497 Kč, úvěr na dostupné byty 14 891 795 Kč. Fixní úroková sazba bude stanovena dle SFPI dne 1. 4. 2022 a snížená o 0,5 %. Předpokládané zahájení provozu domu Čelakovského je prosinec 2022.

Cílem rekonstrukce objektu je vytvoření 33 nových bytů – 16 z nich bude určeno primárně pro sociálně slabé seniory, zbylých 17 bude pro občany vykonávající potřebné profese (zaměstnanci IZS, škol či domovů pro seniory).

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jan Farský byl položen dotaz

Proč jste jako jiní neodpověděli na otázky týkající se svobody projevu?

https://beta.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Prekvapeni-ze-SPOLU-Vondra-zaslal-odvaznou-odpoved-Muze-mit-dohru-755196. Je to proto, že máte máslo na hlavě, protože jste to hlavně vy, kdo tu chce omezit svobodu slova - vy to tedy nazýváte boj s dezinformacemi, ale přitom ani nejste schopni definova...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kopřivnice: Město hledá pohodlnější mobiliář pro zahrádky v centru

16:14 Kopřivnice: Město hledá pohodlnější mobiliář pro zahrádky v centru

Městský mobiliář před cukrárnou v centru čeká výměna. Na základě prvních zkušeností a připomínek náv…