Ústí nad Labem: Práce na přípravě rozpočtu města intenzivně pokračují

25.11.2018 9:38

V přípravách rozpočtu Ústí nad Labem na rok 2019 intenzivně pokračuje nové vedení města. Začalo se jím zabývat krátce po ustavujícím jednání zastupitelstva.

Ústí nad Labem: Práce na přípravě rozpočtu města intenzivně pokračují
Foto: mag-ul.cz
Popisek: Letecký pohled na město Ústí nad Labem

„Základní rysy rozpočtu jsme se snažili připravit podle dostupných podkladů již před volbami, ale zbývá ještě hodně práce, než se vše projedná a doladí,“ uvedla náměstkyně primátora Věra Nechybová.

Primátor Petr Nedvědický přístup své předchůdkyně ocenil: „Máme na co navázat. Teď je potřeba zejména upřesnit, jaké mohou být příjmy města a podle toho nastavit výdaje, rozpočet konstruujeme jako vyrovnaný.“

Jak dodal, mezi hlavní priority patří investice do majetku města, například dostavba plaveckého areálu na Klíši, ale také opravy škol a školek nebo opravy komunikací. „Důležitou roli hraje zajištění MHD, svozu a likvidace odpadů a další služby. Myslíme samozřejmě na dotace pro kulturu a sport a pro sociální sféru. O financování budeme jednat také s obvody,“ poznamenal Petr Nedvědický.

Rozpočet by měl být předložen zastupitelstvu ke schválení na příštím jednání 17. prosince. Do té doby musí být projednán s jednotlivými odbory magistrátu, zástupci městských obvodů i ve finančním výboru. Ještě před zastupitelstvem chce k jeho podobě primátor svolat schůzku všech zastupitelů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Prostějov: Botanická zahrada se připravuje na oslavy

11:17 Prostějov: Botanická zahrada se připravuje na oslavy

V rámci příprav oslav 90. výročí založení Botanické zahrady Petra Albrechta v Prostějově, které se u…