Ústí nad Labem: Strážníci opět pomáhají v boji proti epidemii

22.11.2021 9:15 | Tisková zpráva

Pomocnou ruku zdravotníkům z Masarykovy nemocnice nabídli strážníci městské policie. Starají se především o plynulý a bezpečný chod očkování.

Ústí nad Labem: Strážníci opět pomáhají v boji proti epidemii
Foto: mag-ul.cz
Popisek: Letecký pohled na město Ústí nad Labem

Strážníci se vrátili do Masarykovy nemocnice od pátku 19. listopadu kvůli tomu, že se zvyšují počty zájemců o vakcinaci proti onemocnění covid-19. Příslušníci městské policie v nemocnici dohlíží na plynulý chod očkování a bezpečnost klientů i zdravotníků.

„Počty naočkovaných obyvatel se v současné době opět výrazně navyšují, za to jsem skutečně rád, očkování je tou správnou cestou pro zvládnutí pandemie. Nese to s sebou však i potřebu zajistit bezpečný a organizovaný průběh očkování. Pomoc našich strážníků je v tomto ohledu opravdu významná a já jsem jim za to vděčný,“ uvedl primátor Petr Nedvědický.

Městská policie ale proti covidu bojuje i jinde. Ve čtvrtek rozvezla po okrese téměř 13 000 antigenních testů, které budou využity k testování na základních i středních školách.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: PV

Ing. Martin Kolovratník byl položen dotaz

Byl byste pro, aby měli cyklisti SPZ?

Cyklisti jsou všude a dost často bohužel nedbají pravidel silničního provozu. Už víckrát se mi ale stalo, že udělali nějaký přestupek a vlastně jim to projde, protože je nemáte jak identifikovat, i když je třeba natočíte nebo je zachytí nějaká kamera. Neměli by mít na kole něco, podle čeho půjdou id...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Turnov: Ovce na dvoře i prevence šikany

22:28 Turnov: Ovce na dvoře i prevence šikany

Experti na školství vyrazili za inspirací do holandských škol. Třicet osm zástupců škol z celého Čes…