Ústí nad Labem: Tradiční Mattoni 1/2Maraton ovládl Ústí nad Labem

20.09.2022 19:02 | Tisková zpráva

Skvělá nálada panovala i přes nepřízeň počasí na letošním již 12. ročníku Mattoni 1/2Maratonu. Městem se prohnalo více 3000 běžců a běžkyň všech věkových kategorií.

Ústí nad Labem: Tradiční Mattoni 1/2Maraton ovládl Ústí nad Labem
Foto: mag-ul.cz
Popisek: Letecký pohled na město Ústí nad Labem

Nejrychlejší regionální půlmaraton RunCzech, kterému se přezdívá Ferrari mezi závody, i letos nabídl několik doprovodných závodních tras. Doprovodný program zahrnuje závod Spolchemie Český pohár v para cyklistice, štafetový běh, dm rodinný běh na 3 km a letošní novinku bambini run pro nejmenší běžce.

Trasa závodu je velmi lákavá svými nenapodobitelnými výhledy do okolí, vede podél vod řeky Labe s výhledem na zámeček Větruše až k hradu Střekov, přes Spolchemii a centrem města Ústí nad Labem. Vzhledem k rovinatému charakteru trati patří ústecký běh k nejrychlejším závodům svého druhu.

Hlavní závod zahájil výstřelem primátor města Petr Nedvědický. Ten také následně nejrychlejším atletům předal medaile a ceny. Mužskou kategorii ovládl Němec Sebastian Hendel, nejlepším Čechem byl Jakub Zemaník. Nejrychlejší ženou se stala Valeria Zinenko z Ukrajiny, za ní doběhla při svém prvním půlmaratonu Kristiina Mäki, která se tak stala i nejrychlejší českou závodnicí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hustopeče: Stavební úřady s obavami vyhlíží nový zákon

16:31 Hustopeče: Stavební úřady s obavami vyhlíží nový zákon

S nervozitou a obavami vyhlíží pracovníci stavebních úřadů letošní 1. červenec. Právě tento den vsto…