Ústí nad Labem: Učitelé ve vyloučených lokalitách dostanou přidáno

10.10.2017 20:18

Podpořit učitele základních škol ve vyloučených lokalitách se rozhodla rada města. Schválila příspěvek na zvýšení jejich platů.

Ústí nad Labem: Učitelé ve vyloučených lokalitách dostanou přidáno
Foto: mag-ul.cz
Popisek: Letecký pohled na město Ústí nad Labem

Týká se to ZŠ Školní náměstí v Předlicích a ZŠ Hlavní v Mojžíři, jejichž ředitelé se na vedení města obrátili s žádostí o pomoc. Zaměstnanci těchto základních škol převážně pracují s žáky, jejichž motivace ke vzdělávání je velmi nízká a jednání s nimi a jejich rodiči je velmi obtížné.

V poslední době také vzrůstá riziko fyzického napadení zaměstnanců. Je proto velmi náročné nejen zajistit nový kvalifikovaný personál, ale udržet na pracovních pozicích i zkušené dlouholeté zaměstnance škol.

Vedení města rozhodlo o spuštění pilotního programu Podpora pedagogických pracovníků ve školských zařízeních ve vyloučených lokalitách, který má za cíl řešit výše uvedenou problematiku vyšším ohodnocením pedagogických pracovníků. Navržená částka činí 3 000 korun na měsíc (včetně zákonných odvodů a pojištění) pro pedagogického zaměstnance a zaměstnance školní družiny.

Částka je určena pro období od 1. 9. 2017 do 31. 12. 2017, takto: Základní škola Ústí nad Labem, Školní náměstí 241 200 Kč, Základní škola Ústí nad Labem, Hlavní 402 000 Kč.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Aleš Juchelka byl položen dotaz

Proč jste odpískali jednání o penzích?

Nemyslíte, že jste tím koalici nahráli na smeč, že bude tvrdit, jak ona něco prosadila, že vás přizvala k jednání, ale vy jste to odmítli? Kdybyste jednali dál, mohli jste předložit vlastní návrhy, možná by neprošli, ale bylo by evidentní, že jste je podali a chtěli jste reformu, která je potřeba ře...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Rekonstrukce kanalizace a komunikace v Šantově ulici

19:27 Olomouc: Rekonstrukce kanalizace a komunikace v Šantově ulici

Kompletní obnovou uličního profilu projde slepý úsek Šantovy ulice od parkoviště po tř. 17. listopad…