Ústí nad Labem: Ulice Nová bude nově dvoupruhová

09.06.2021 11:43

Rada města schválila vyhlášení veřejné zakázky s názvem Revitalizace ulice Nová, Ústí nad Labem – Střekov 2. etapa. Jejím cílem je vybudování nového místa pro přecházení, doplnění veřejného osvětlení a změna na dvoupruhovou komunikaci.

Ústí nad Labem: Ulice Nová bude nově dvoupruhová
Foto: mag-ul.cz
Popisek: Letecký pohled na město Ústí nad Labem

Předpokládaná hodnota plnění je 5 500 000 korun bez DPH. Předmětem zakázky je vybudování místa pro přecházení a přechodu pro chodce přes ulici Novou na Střekově, s tím související úpravu vodorovného dopravního značení a organizace dopravy v části ulice Nová a v přiléhajících křižovatkách, dále je součástí doplnění veřejného osvětlení na místě pro přecházení a přechodu pro chodce. Ulice Nová bude změněna na dvoupruhovou komunikaci. Střední pruh bude využit pro zřízení odbočovacích pruhů v křižovatkách, pro zřízení ochranných ostrůvků a ve zbývající části bude plocha vyplněna dopravním stínem. Důvodem je nutnost úpravy obou přechodů u školy i u krematoria, u kterých není možné vedení přes dva jízdní pruhy v stejném směru. Současně budou upraveny obě křižovatky ulic Kamenná x Nová, na kterých bude zlepšen rozhled při vyjíždění z vedlejší ulice. V souvislosti se zřízením místa pro přecházení u školy bude přemístěna autobusová zastávka ve směru do centra a budou doplněny chodníky tak, aby byla vytvořena bezbariérová trasa. Předpokládaný termín zahájení je 14 dnů po nabytí účinnosti smlouvy o dílo, dokončení bude do 24 týdnů od předání staveniště.

Následně bude pokračovat třetí fáze výstavby, která bude akceptovat požadavky cyklistů.

reklama

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Aš: Stavební práce zkrátí školní rok ve dvou ašských mateřinkách

13:37 Aš: Stavební práce zkrátí školní rok ve dvou ašských mateřinkách

Jednou z letošních investic do školských zařízení v Aši budou stavební úpravy hygienických zařízení …