Ústí nad Labem: Ústecké busy pomohou na Ukrajině

09.09.2022 14:42 | Tisková zpráva

První vysloužilý trolejbus z Ústí nad Labem vyrazil na Ukrajinu. Trolejbus Škoda 15 Tr byl pomocí jeřábu naložen na návěs, který jej odveze do příslušného ukrajinského města.

Ústí nad Labem: Ústecké busy pomohou na Ukrajině
Foto: mag-ul.cz
Popisek: Letecký pohled na město Ústí nad Labem

Vyřazené autobusy a trolejbusy, které dříve sloužily v Dopravním podniku města Ústí nad Labem, budou jezdit v ukrajinských městech Chernivtsi a Chernigiv. Vedení města se rozhodlo je zemi, čelící ruské invazi, darovat poté, co o ně požádal Generální konzulát České republiky ve Lvově. Rada města proto schválila odkup dvou vyřazených trolejbusů Škoda 15 Tr 12/6 a Škoda 15 Tr 13/6 M od Dopravního podniku za celkovou cenu 19 680 Kč a dvou kusů vyřazených autobusů Mercedes Benz A 13 0 530 G CITARO CNG za cenu 19 800 Kč. Prostředky na nákup byly vyčleněny z rezervy finančního odboru.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: PV

Ing. Věra Kovářová, MIM byl položen dotaz

Důchodová reforma

Tvrdíte, o důchodové reformě jednáte i s laickou veřejností. Jak? Kde? Jsem si ničeho takového nevšiml. A myslíte, že má smysl schvalovat něco, na čem se aspoň z větší části neshodnete s opozicí? K čemu reforma, kterou jiná vláda zase zruší, což už se stalo? Nebylo třeba chybou, že jste s opozicí ne...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Prostějov: Kulturní léto nabídne kvalitní program i letos

22:05 Prostějov: Kulturní léto nabídne kvalitní program i letos

Také letos se Prostějované a návštěvníci našeho města mohou těšit na bohatou škálu kulturních aktivi…