Ústí nad Labem: V Ústí uctili památku obětí holocaustu

28.01.2022 10:31 | Tisková zpráva

Židovská obec Ústí nad Labem ve spolupráci s městem uspořádala tradiční setkání k připomenutí obětí památky holocaustu. Při této příležitosti byla představena i nová pamětní deska u památníku na bývalém židovském hřbitově.

Ústí nad Labem: V Ústí uctili památku obětí holocaustu
Foto: mag-ul.cz
Popisek: Letecký pohled na město Ústí nad Labem

Pietního aktu se zúčastnili společně s veřejností představitelé města v čele s primátorem Petrem Nedvědickým, předsedkyně Židovské obce Ústí nad Labem Anna Ťupková, rektor ústecké univerzity Martin Balej a další významní hosté. Nechyběl mezi nimi ani Karel Punčochář, který byl hlavním iniciátorem vzniku nové pamětní desky v Městských sadech, a Michal Gabriel, který je jejím autorem. Všichni společně uctili památku obětí holocaustu položením květin, kamínků či tichou vzpomínkou.

„Bohužel tehdy nebylo v silách našeho národa pomoci těmto obětem. Ale dnes je jistě v našich silách dát svým postojem jasně najevo, že jsme se z těchto hrůz minulosti poučili a že nikdy nepřipustíme, aby se cokoliv podobného opakovalo. To si zde slibme a mysleme na to,“ uvedl ve svém projevu primátor Nedvědický.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hustopeče: Stavební úřady s obavami vyhlíží nový zákon

16:31 Hustopeče: Stavební úřady s obavami vyhlíží nový zákon

S nervozitou a obavami vyhlíží pracovníci stavebních úřadů letošní 1. červenec. Právě tento den vsto…