Ústí nad Labem: Varování řidičům kamionů - Nejezděte do Ústí!

17.04.2019 21:01

Před parkováním v Ústí nad Labem v období Velikonoc varuje řidiče kamionů městská policie. Spolu s Policií ČR chystá na příští dny velkou preventivně bezpečnostní akci.

Ústí nad Labem: Varování řidičům kamionů - Nejezděte do Ústí!
Foto: mag-ul.cz
Popisek: Letecký pohled na město Ústí nad Labem

„Nechceme, aby se opakovala situace, kdy v době svátků nebo volna v sousedním Německu zaplavila ulice Ústí nad Labem spoustu kamionů, které parkovaly všude a blokovaly provoz. Uděláme, co je v našich silách, abychom tomu zabránili,“ zdůraznil primátor Petr Nedvědický.

V loňském roce byly doslova přecpané ulice v celém obvodu Předlic, kde špatně zapakované kamiony stály i v zastávkách městské hromadné dopravy, v křižovatkách, nebo ve  výjezdech na komunikace, kde překážely ve výhledu ostatním řidičům. Řidiči kamionů trávili noc v místech, kde  nemají a ohrožují tak další řidiče.

Akce začne už ve čtvrtek ve večerních hodinách, zapojí se do ní dvacítka strážníků a podobné množství státních policistů. Budou postihovat řidiče kamionů parkující v rozporu s předpisy a usměrňovat dopravu. Připraveny budou i váhy a další opatření ke kontrole kamionů. 

Akce bude probíhat nejen v Předlicích, které bývají nejpostiženější, ale i v dalších částech města, kde hrozí zaplnění ulic kamiony. Strážníci budou zároveň řidičům předávat informace o velkokapacitním parkovišti pro kamiony v nedalekém Přestanově, kde je pro ně připraveno odpovídající zázemí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Praha 2 má nový poesiomat

19:06 Praha 2 má nový poesiomat

Návštěvníci Sadů Svatopluka Čecha na Vinohradech mají od včerejšího dne novou atrakci – hrací skříňk…