Ústí nad Labem: Večerní vlak do Prahy není v novém jízdním řádu

13.06.2018 18:22

Návrh nového jízdního řádu pro období od 9. prosince 2018 do 14. prosince 2019 zveřejnila Správa železniční dopravní cesty. Opět v něm chybí večerní vlak z Ústí nad Labem do Prahy.

Ústí nad Labem: Večerní vlak do Prahy není v novém jízdním řádu
Foto: mag-ul.cz
Popisek: Letecký pohled na město Ústí nad Labem

SŽDC informuje, že návrh byl vydán pro účel jeho projednání s Ministerstvem dopravy, krajskými úřady a dopravci. K návrhu je možné uplatnit připomínky. „Určitě se připojíme. Už dříve jsme požadovali obnovení tohoto vlaku, který po desáté večer využívali obyvatelé i návštěvníci města k cestám do Prahy. Po jeho zrušení jsme dostali řadu stížností. Na můj dopis mi ministr dopravy Dan Ťok odpověděl, že má jiné priority. Cestující mohou napsat svůj požadavek na zavedení tohoto vlaku přímo ministrovi, aby si uvědomil, že prioritou jsou zejména občané,“ uvedla primátorka Věra Nechybová.

Na zrušený vlak si mimo jiné stěžoval rektor Univerzity J. E. Purkyně Martin Balej nebo ředitel Činoherního studia Jiří Trnka. Studentům, hercům i návštěvníkům divadla komplikuje zrušený vlak večerní cestování.

Podle informace SŽDC lze připomínky a podněty k návrhu jízdního řádu uplatnit u jednotlivých dopravců, v tomto případě jsou to České dráhy. K vlakům dálkové dopravy lze připomínky a podněty uplatnit také u Ministerstva dopravy ČR a k vlakům regionálním (Sp, Os) lze připomínky a podněty uplatnit také u územně příslušného krajského úřadu.

Vlak z Berlína do Vídně přes Prahu dříve odjížděl z Ústí nad Labem po desáté hodině večer. Německý dopravce ho ale nyní vede po německém území. České dráhy ho nahradily spojem, který jezdí pouze v neděli.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hradec Králové: Do Afriky poputují více než dvě stovky kol

13:05 Hradec Králové: Do Afriky poputují více než dvě stovky kol

Město Hradec Králové se v září loňského roku připojilo k iniciativě Kola pro Afriku. S pomocí občanů…