Ústí nad Orlicí: Gymnázium bude mít moderní laboratoře

24.03.2018 21:12

Na orlickoústeckém gymnáziu začnou stavební práce. Ve středu zde totiž bylo předáno staveniště firmě, která ve škole vybuduje nové laboratoře.

Ústí nad Orlicí: Gymnázium bude mít moderní laboratoře
Foto: ustinadorlici.cz
Popisek: Letecký pohled na Ústí nad Orlicí

„Na orlickoústeckém gymnáziu budou vybudovány nové laboratoře a pořízeno vybavení laboratoří přírodovědných předmětů v celkové hodnotě za necelých 16 milionů korun. Projekt bude spolufinancován z Integrovaného regionálního operačního programu,“ informoval radní pro školství Bohumil Bernášek.

Předmětem stavební části projektu je vestavba odborné učebny do podkroví, vybudování osobního výtahu a modernizace a vybavení 6 odborných učeben, tedy fyzikální a chemické laboratoř, chemické posluchárny, biologické posluchárny a počítačové a multimediální učebny. „U všech odborných učeben je navrženo nové technické vybavení jako projekční technika, PC nebo laboratorní přístroje, v některých učebnách je navržena modernizace vybavení nábytkem. Projekt také řeší rozvoj vnitřní konektivity školy a připojení k internetu,“ řekl radní Bernášek.

„Díky projektu získá naše škola nové vybavení do výuky, ale zároveň se vyřeší i některé již zastaralé provozní záležitosti. Pro nás to bude určitě obrovský posun vpřed,“ podotkl ředitel Gymnázia Ústí nad Orlicí Marek Hoffmann s tím, že hlavní práce, které zasáhnou počítačovou síť a znemožní běžný provoz, jsou plánovány na letní prázdniny.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Litoměřice: Mezinárodní pivní festival zahájila soutěžní část

13:37 Litoměřice: Mezinárodní pivní festival zahájila soutěžní část

Již 34. ročník prestižního Mezinárodního pivního festivalu byl dnes zahájen na litoměřickém výstaviš…