Ústí nad Orlicí: Mateřská školka Klubíčko uvolnila 1,5 procenta své zahrady

24.07.2023 7:17 | Tisková zpráva

Rekonstrukce objektu čp. 219 (bývalá rehabilitace), kterou městský úřad získal do svého vlastnictví bezúplatným převodem od státu za podmínky, že budova bude opravena a využita pro správu města, postoupila do fáze venkovních a terénních úprav.

Ústí nad Orlicí: Mateřská školka Klubíčko uvolnila 1,5 procenta své zahrady
Foto: ustinadorlici.cz
Popisek: Letecký pohled na Ústí nad Orlicí

S nepříznivou reakcí části obyvatel se setkalo rozšíření plochy zázemí o část pozemku MŠ Klubíčko. Jedná se však o velmi malou část z rozměrné zahrady školky. Konkrétně zabraná část představuje 1,5 procenta z celkové plochy zahrady (50 m2 z celkových 3436 m2).

Anketa

Vadí vám, když nemůžete za zboží nebo služby zaplatit kartou?

38%
62%
hlasovalo: 41202 lidí

Tato část zahrady byla využívána minimálně a nenacházela se zde významná zeleň, pouze náletové křoviny (lísky), které budou po dokončení prací nahrazeny novou výsadbou. Zároveň bylo zajištěno odborné přesazení sazenic stromů, které zde děti vysadily v rámci své venkovní aktivity.

V současné době je zpracovaná dokumentace revitalizace zahrady školky, která mění její stávající koncepci a vyjmutí pozemku o výměře 50 m2 nemá na novou podobu zahrady žádný vliv. Celková revitalizace zahrady by se měla uskutečnit příští rok v nákladech zhruba čtyři miliony korun.

K rozšíření zázemí pro novou budovu úřadu došlo po dohodě s ředitelkou MŠ a se záměrem byla seznámena rada města. Vznikne zde zastřešené a po obvodu dřevěné opláštěné parkovací stání pro dvě vozidla městské policie a dvě služební vozidla odboru sociálních služeb. Původní projekt předpokládal parkování těchto vozidel v stísněném prostoru mezi novou budovou úřadu a zahradou MŠ.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

O Vrběticích máte jasno

Paní Pekarová Adamová, případ byl odložen, tj. že se nepodařilo získat důkazy o spáchání tr. činu. A pokud je to jinak, proč příslušné orgány nezahájily tr. stíhání, trestní stíhání v nepřítpmnosti, nebo žádaly vydání atd.O vině rozhoduje soud, nikoliv policie nebo BIS. mŮŽETE MI PROSÍM ODPOVĚDĚT.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Plzeň staví velkokapacitní parkovací dům na Světovaru, pojme přes 400 aut

22:15 Plzeň staví velkokapacitní parkovací dům na Světovaru, pojme přes 400 aut

Plzeň zahájila stavbu velkokapacitního parkovací domu se zelenou střechou a stáním pro elektromobily…