Ústí nad Orlicí: Město získalo dotace na výsadbu stromů

17.01.2021 20:06

Město Ústí nad Orlicí v roce 2020 úspěšně požádalo a získalo od Ministerstva životního prostředí dvě dotace na pořízení celkem 118 stromů v intravilánu v katastrech Ústí nad Orlicí (registrační číslo 1190900373) a Hylváty (registrační číslo 1190900374).

Ústí nad Orlicí: Město získalo dotace na výsadbu stromů
Foto: ustinadorlici.cz
Popisek: Letecký pohled na Ústí nad Orlicí

V Hylvátech se tak podařilo ve stávajícím parku vysadit novou generaci listnáčů, sportovní plochu vedle parku orámovat novou alejí listnáčů a třešňovým stromořadím. Před bytovým domem vedle kaple a za kaplí přibyla krátká stromořadí z javorů, několik listnatých  stromů bylo vysazeno u kaple, hřbitova a na Dukle u bytového domu č.p 300.

V Ústí bylo doplněno stromořadí a výsadby u nákupní zóny, několik stromů jsme doplnili u kruhového objezdu na Letohrad, v ulici Bratří Čapků, Stavebníků, Pickova, Písečník a u Sporthotelu. Největší výsadbou na jednom místě bylo založení třešňovo-višňového sadu z 22 stromů k podpoře biodiverzity za garážemi jižně od ulice Popradská, podél pěšiny do Wolkerova údolí. Celková investice za administraci obou dotací, dodávku kvalitních vzrostlých stromů s vysazením a zavlažovací vaky k většině stromů v k.ú Ústí n.O byla 600 601,7 Kč s DPH. Dotace podporují nákup materiálu, dopravu a část administrativních nákladů (projekt) a tedy po vypočtení uznatelných nákladů počítáme s dotační podporou 70-80% z celkových nákladů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Místní diskutovali o podobě páteřní ulice v Droždíně

20:27 Olomouc: Místní diskutovali o podobě páteřní ulice v Droždíně

Zpomalení dopravy a větší bezpečnost. To jsou v kostce hlavní záměry přestavby páteřní ulice v Drožd…