Ústí nad Orlicí: Pod Duklou se chystá měření rychlosti

19.01.2022 13:07 | Tisková zpráva

Na silnici I/14 pod Duklou na výpadovce na Českou Třebovou bylo instalováno měření okamžité rychlosti, zařízení v současné době prochází testovacím provozem.

Ústí nad Orlicí: Pod Duklou se chystá měření rychlosti
Foto: ustinadorlici.cz
Popisek: Letecký pohled na Ústí nad Orlicí

Tento úsek byl vytipován městem ve spolupráci s Dopravní policií ČR. Důvodem pro instalaci radaru je snaha o větší bezpečnost a zklidnění frekventovaného úseku, v němž se nachází hojně využívaný přechod pro chodce a kde se již staly dopravní nehody. Rovný úsek svádí řidiče k překračování maximálně povolené rychlosti, tím ohrožují chodce. Správcem zařízení je městská společnost Tepvos, provozovatelem bude Městská policie Ústí nad Orlicí, která bude dohlížet na dodržování předepsané rychlosti. Vyřizování dopravních přestupků bude probíhat standardním způsobem, kdy je provozovatel vozidla po spáchání přestupku vyrozuměn písemnou formou.

Při rozšiřování kamerových bodů po městě je naší snahou tyto umisťovat tam, kde jsou potřeba. Při výběru lokalit se také opíráme o výsledky dotazníkového šetření k městskému kamerovému systému, které proběhlo v loňském roce. Pro větší bezpečnost dopravy byla proto nedávno instalována dohledová kamera při výjezdu z města směrem na Letohrad, která rychlost vozidel neměří.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kroměříž: Ve všech dětských pískovištích ve městě je nový písek

22:09 Kroměříž: Ve všech dětských pískovištích ve městě je nový písek

Ve všech dětských pískovištích v Kroměříži i místních částech byl v těchto dnech vyměněn písek. Odvo…