Užijte si sváteční atmosféru ve vánočních Karlových Varech

25.11.2022 12:59 | Tisková zpráva

V Karlových Varech bude i letos panovat kouzelná vánoční atmosféra. Dýchne na vás nejen v nasvíceném a nazdobeném centru města, ale také v lázeňských lesích, cestou vláčkem nebo lanovkou. Vánoční trhy v Karlových Varech začínají v sobotu 26. listopadu a potrvají do 26. prosince.

Užijte si sváteční atmosféru ve vánočních Karlových Varech
Foto: mmkv.cz
Popisek: Karlovy Vary

Situovány budou opět na Mlýnskou kolonádu, kde se bude odehrávat i doprovodný program. Stánky s vánočním zbožím a občerstvením se ale objeví také ve Dvořákových sadech. Město bude brázdit nejen vánoční vláček, ale také vánoční autobus a nově dostane vánoční výzdobu a osvětlení také lanovka na Dianu. Tvořivé dílny pro děti budou letos otevřeny v atraktivních prostorách Zámecké věže a Lázeňské lesy Karlovy Vary připravují ve spolupráci s městským infocentrem zážitkovou stezku v okolí centra Svatý Linhart.

Atmosféru Vánoc dodají tisíce světel

Desítky stromů na hlavní lázeňské promenádě od pošty na Starou louku oblékly na advent světelný háv, velkorysou světelnou výzdobu dostaly kaštany ve Dvořákových sadech a strom u divadla, u hotelu Thermal vyrostla světelná brána, na hlavním korzu městem najdete atraktivní 3D světelné objekty ve tvaru kuželů, fontán a andělů. Chybět nebude ani světelný betlém a tradiční vánoční čepice na Jánském mostě u Vřídelní kolonády, která spolu s nápisem Karlovy Vary patří každý rok mezi nejžádanější kulisy pro fotografie z vánočních Varů. Dominantou výzdoby bude opět vánoční strom města. Stříbrný smrk stojí před hotelem Thermal a slavnost spojená s jeho rozsvícením je na programu v neděli 27. prosince v 18 hodin.

Vánoční trhy

Anketa

Skončí válka na Ukrajině v roce 2023?

57%
43%
hlasovalo: 17934 lidí

Prostranství před Mlýnskou kolonádou zaplnily stánky s pestrým vánočním a dárkovým sortimentem. Zajít můžete na svařené víno, punč, medovinu, horkou čokoládu, oblíbený trdelník, lokše, pagáče, langoše. V prodeji budou rovněž vánoční perníčky, grilované uzeniny, francouzské a slovenské klobásy a sýry, ale také nejen vánoční dekorace, šperky, výrobky z minerálů. V posledním předvánočním týdnu bude své výrobky na trzích prodávat i tkadlec. Také ve Dvořákových sadech najdou návštěvníci stánky s vánočními dobrotami, cukrovím, vánočkami, pečenými kaštany, chybět nebude svařené víno a další teplé nápoje. O víkendech bude v parku otevřený foto koutek.

Koledy, divadlo, hudba a tanec na Mlýnské kolonádě

Vánoční trhy i letos zpestří doprovodný program (ke stažení níže). Na podiu před Mlýnskou kolonádou se vystřídají desítky dětí z karlovarských mateřských a základních škol. Vystoupí zde rovněž řada místních hudebníků, zpěváků, tanečníků i divadelních souborů a představí se také známé tváře českého, zejména muzikálového nebe, například Leona Machálková, Roman Vojtek, Daniela Šinkorová, Tomáš Savka a další.

Vánoční tvořivé dílny na Zámecké věži

Díky spolupráci městského infocentra a Domu dětí a mládeže Karlovy Vary budou vánoční aktivity letos poprvé rozšířeny do Zámecké věže. Z ochozů památky nad Tržní kolonádou si návštěvníci vychutnají atraktivní výhled na vyzdobené město, uvnitř pak o víkendech najdou dětské tvořivé dílny. Otevřené budou vždy v sobotu a v neděli od 14 do 18 hodin. Přístup na Zámeckou věž je i pro rodiny s dětmi komfortní díky výtahu s nástupem v prostoru tržních krámků.

Pro stromky, kapry i za zábavou do lázeňských lesů

Strávit příjemně adventní čas můžete i letos v lázeňských lesích. Na Linhartu si od 12. prosince koupíte vánoční stromky – jedle, smrky i borovice, od 20. prosince i zde pořídíte i kapra na štědrovečerní stůl. V sobotu 17. prosince si v lese můžete užít Výzvu roku. Půjde o zážitkovou stezku v okolí areálu Sv. Linhart. Provede vás po dvanácti stanovištích, která budou tematicky laděná podle dvanácti měsíců. Výzva roku je určená rodinám s dětmi, na které čekají zajímavé úkoly a tvoření. Vstup bude zdarma a návštěvníky na Linhart dopraví zvláštní linky Dopravního podniku Karlovy Vary s odjezdem v 15 hodin a v 16:30 na trase Tržnice – Linhart a v 17:30 a 19 hodin zpět.

Vánoční doprava

Dopravní podnik Karlovy Vary vypraví několik vánočních speciálů. Na obvyklé trase centrem města bude od 26. listopadu jezdit vánoční autovláček. V provozu bude do 23. prosince, vždy od pátku do neděle, jízdní řád je ke stažení níže. Dospělé sveze vláček za 50 korun, děti do 15 let zdarma. O první adventní neděli vyrazí do ulic města také vánoční autobus. Dopravní podnik ho postupně nasadí na linky MHD do všech čtvrtí. Brázdit ulice Karlových Varů bude až do Tří králů. V pondělí 5. prosince vyjede další speciál s nebesko-pekelnou posádkou. Mikuláš s čertem a andělem se vydají na Mikulášskou jízdu vánočním busem s koši plnými nadílkou pro malé cestující. Novinkou letošního karlovarského adventu bude vyzdobená a vánočně nasvícená lanovka na Dianu. Jezdit bude od první adventní neděle.

Kompletní program vánočních trhů, prodejní dobu, podrobnosti k doprovodným akcím, vánoční dopravě a dalším aktivitám hledejte na webu ZDE. Vánoční trhy Karlovy Vary najdete také na Facebooku ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Na festivalu se spotřebovalo šest a půl tuny tvarůžků

10:23 Olomouc: Na festivalu se spotřebovalo šest a půl tuny tvarůžků

Olomouc provoněly tvarůžkové speciality. Festival byl rekordní co do počtu prodávajících i návštěvno…