V Bruntále je dohodnuta koalice

14.10.2018 8:36

V Bruntále je dohodnuta koalice, která povede město v nadcházejícím čtyřletém období. Složení rady a vedení města ještě musí stvrdit zastupitelstvo, které se sejde na ustavujícím zasedání s největší pravděpodobností v úterý 30. října.

V Bruntále je dohodnuta koalice
Foto: bruntal.net
Popisek: Náměstí města Bruntál

V návaznosti na volební výsledky a zisk mandátů v zastupitelstvu se na povolební spolupráci dohodly čtyři subjekty, které tvořily koalici už v uplynulém období: sdružení BRUNTÁL 2018 (v minulém období BRUNTÁL 2014), hnutí ANO 2011, PROZMĚNU a ČSSD.

Na základě dohody má ve funkci starosty pokračovat Ing. Petr Rys, MBA, lídr BRUNTÁL 2018. V čele radnice stál uplynulých osm let, předtím byl místostarostou. Jeho zástupci budou Ing. Hana Šutovská z BRUNTÁL 2018 a Bc. Martin Henč z ANO 2011.

V devítičlenné radě bude mít vítězný BRUNTÁL 2018 čtyři místa, hnutí ANO 2011 a PROZMĚNU po dvou a ČSSD jeden post.

„Dohodu považuji za velmi dobré řešení pro Bruntál. Jednak proto, že je spravedlivá a respektuje volební výsledky, tedy přání a vůli našich spoluobčanů. A dále proto, že zajišťuje kontinuitu s předcházejícím volebním obdobím, kdy se čtyřčlenná koalice dobře osvědčila nejen při plnění společných cílů, ale také při stanovování priorit pro další období. Díky dohodě můžeme ve společné práci pokračovat, za což našim koaličním partnerům děkuji a na spolupráci s nimi se těším. Stejně tak věřím, že budeme nacházet společnou a konstruktivní řeč s většinou ostatních kolegů v zastupitelstvu, stejně jako se to dařilo doposud,“ komentoval výsledek povolebního vyjednávání Petr Rys.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hradec Králové: Osud Galerie cti přiblíží architektonická soutěž

7:17 Hradec Králové: Osud Galerie cti přiblíží architektonická soutěž

Po měsících příprav, do kterých se zapojila i veřejnost, vypíše město architektonicko-výtvarnou sout…