V Hradci Králové je první případ nákazy koronavirem

14.03.2020 13:26

V Hradci Králové je potvrzený první případ nákazy koronavirem. Město i nadále zůstává v intenzivním kontaktu s Krajskou hygienickou stanicí Královéhradeckého kraje.

V Hradci Králové je první případ nákazy koronavirem
Foto: hradeckralove.org
Popisek: Pohled na historické náměstí v Hradci Králové

„Dle informací KHS je ve městě potvrzený jeden případ nákazy koronavirem. Pacient zůstává v domácí léčbě a izolaci a průběh jeho onemocnění je mírný. Obyvatele města můžeme uklidnit, že se nejedná o pracovníka ve zdravotní, sociální nebo školské oblasti, stejně tak se nejedná ani o zaměstnance magistrátu města ani městských společností,“ říká primátor města Alexandr Hrabálek.

Současně s vyhlášením nouzového stavu dochází v posledních dnech k přetěžování linky 112 nejrůznějšími dotazy. „Tato linka je určena pro případy, kdy je člověk opravdu v tísni, například ohrožen na životě nebo je ohrožen majetek. V souvislosti s šířením koronaviru pak pouze pro případy, kdy volající má skutečně vážné zdravotní obtíže,“ dodává primátor.

Dotazy ohledně koronaviru lze směřovat na Infolinku Státního zdravotnického ústavu, která funguje nonstop: 724 810 106 nebo 725 191 367. Nově jsou zřízené i infolinky zdravotních pojišťoven.

Z hlediska výkladu a aplikace vládních opatření pak lze využít  zejména infolinky vlády ČR:

+420 724 810 106, +420 725 191 367, +420 725 191 370, či infolinku na ministerstvu dopravy 225 131 810.

Pro seniory a lidi, kteří o seniory pečují funguje speciální informační Linka seniorů, která funguje bezplatně na telefonním čísle 800 200 007 a to každý den od 8:00 do 20:00.

V případě konkrétních dotazů ve věci šíření koronaviru nebo karantén (nikoliv vládních opatření) lze trvale využívat mailovou adresu: koronavirus@khshk.cz.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: PV

PhDr. Lubomír Zaorálek byl položen dotaz

Stejné mzdy za stejnou práci v celé Evropě

Zajímalo by mě, jak toho chcete docílit? A kde by třeba podniky nebo zaměstnavatelé na dorovnání mezd měli brát peníze?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kroměříž: Přesun pečovatelské služby pod sociální služby přinesl pozitivní změny

16:14 Kroměříž: Přesun pečovatelské služby pod sociální služby přinesl pozitivní změny

Pečovatelská služba Kroměříž je od letošního roku součástí příspěvkové organizace města Sociální slu…