V Jablonci se bude tančit potřinácté

23.10.2015 21:14

Přehlídka Tanec, tanec… 2015 se v Jablonci nad Nisou uskuteční ve dnech 29. října - 1. listopadu. Už 29. celostátní přehlídka scénického tance mládeže a dospělých uvítá v Městském divadle v Jablonci nad Nisou hvězdné hosty z Belgie a Chorvatska, chybět nebude ani osmnáct domácích skupin, vybraných z toho nejlepšího za rok 2015.

V Jablonci se bude tančit potřinácté
Foto: mhdvmb.cz
Popisek: Jablonec nad Nisou

„Ve dvou programových večerech, v pátek 30. a v sobotu 31. října, zatančí představitelé vlámského moderního tance z Dance Vibes z Belgie - Company Ballerino Lembeerk a z Chorvatska přijede Taneční studio Vivona Čakovec, zástupce Susretu hrvatskih plesnih ansambala,“ upřesňuje Jiří Lössl z pořadatelské organizace NIPOS.

Přehlídku ve čtvrtek večer slavnostně zahájí v historických městských lázních náměstek primátora Pavel Svoboda. „Je trochu nezvyklé sledovat v bazénu taneční představení a na stěnách lázní, kam jsme se chodili učit plavat, si prohlížet výstavu fotografií. Těší mě však, že jejich autorem je právě jablonecký fotograf,“ říká náměstek primátora Pavel Svoboda, který přijme festivalovou delegaci v pátek 30. října dopoledne v obřadní síni radnice a na závěr přehlídky předá také v neděli 1. října už třetí Cenu města tance 2015.

Doprovodný program přehlídky proběhne v Eurocentru

„Prolog, oficiální zahájení přehlídky, přinese ve čtvrtek 29. října od 20 hodin vernisáž výstavy tanečních fotografií Ivo Mičkala, představení Ludmily Rellichové nominované na Jiráskův Hronov 2015 Oněgin byl Rusák a taneční jam i posezení v kavárně,“ konstatuje Lössl s tím, že i epilog - oficiální zakončení, se odehraje v lázních: „Představí se tu výsledek druhého rezidenčního pobytu Ceny města tance 2014, kdy ZUŠ Klapkova Praha 8 uvede choreografii Mirky Eliášové Hmatatelná křehkost. Vyhlášení nominací přehlídky a Ceny města tance za rok 2015 přehlídku uzavře,“ popisuje Jiří Lössl.

Doprovodný program přehlídky proběhne v Eurocentru. Tři kontinuální interpretační semináře povedou Natascha Pire (BE), Martin Vraný a Michal Záhora. Dvě tvůrčí dílny realizují Mirka Eliášová a Martin Vít, Lenka Jíšová a Jan Braun. Doplní je rozborový seminář a v pátek koncert skupiny TATA/BOJS.

Z pověření a za finančního přispění Ministerstva kultury a za finančního přispění Libereckého kraje, pod záštitou ministra kultury Daniela Hermana a statutárního města Jablonec nad Nisou pořádají NIPOS-ARTAMA Praha a Taneční a pohybové studio Magdaléna Rychnov u Jablonce nad Nisou, o. s., spolupořádá Městské divadlo, o. p. s. Jablonec nad Nisou, Eurocentrum, s. r. o. Jablonec nad Nisou, ArtproProstor, z. s. Rychnov u Jablonce nad Nisou a Muzeum skla a bižuterie Jablonec nad Nisou.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

odškodnění

Pane poslanče, dobrý den, co si myslíte o tom, za jakých podmínek chce Praha poskytnout pozůstalým po obětech střelby na FF finanční pomoc? Já si troufnu říci, že je to až nehumánní, a že je celý ten dotazník je jen zástěrkou, jak nepomoci. Zajímalo by mě taky, zda nějaké odškodnění vyplatil stát? M...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Litoměřice: Město čeká stavebně i dopravně náročné období

7:37 Litoměřice: Město čeká stavebně i dopravně náročné období

Otevřené výkopy, dopravní uzavírky i dočasně neprůjezdná Mrázova ulice bez možnosti napojení na most…