V Jihlavě se do voleb přihlásilo deset politických stran

03.08.2018 16:06

Jihlavský magistrát přijal kandidátní listiny ze všech 49 obcí své působnosti

V Jihlavě se do voleb přihlásilo deset politických stran
Foto: Archiv
Popisek: Jihlava

V tomto týdnu se uzavřely dveře registračních úřadů, na které přinášeli zástupci volebních stran své kandidátní listiny do komunálních voleb. Jihlavský magistrát přijal kandidátní listiny ze všech obcí své působnosti, tedy ze 49 obcí.

„V Jihlavě podalo ve stanoveném termínu kandidátní listinu 10 volebních stran,“ uvedla Jana Škrdlová z kanceláře tajemníka jihlavského magistrátu.

Přesný počet kandidátů pro Jihlavu a okolní obce však ještě není znám. Do 6. srpna bude probíhat kontrola a doplnění případných neúplných listin, poté teprve dojde k registraci volebních stran do voleb. Definitivní seznam registrovaných stran a počet jejich kandidátů bude k dispozici 18. srpna. Komunální volby proběhnou 5. a 6. října 2018.

„Nepodání kandidátky by znamenalo, že by se v obci volby nekonaly a do doby náhradního termínu voleb by obec vedl stát prostřednictvím ustanoveného správce,“ doplnila Jana Škrdlová. Celkem podalo kandidátní listinu v České republice 159 volebních stran s 1219 kandidáty.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Plzeň: Slavnosti svobody omezí provoz ve městě

10:29 Plzeň: Slavnosti svobody omezí provoz ve městě

Během Slavností svobody, které se konají od 3. do 6. května, bude v centru Plzně omezený provoz. Náv…