V Liberci se konal Národní pohár v karate

30.05.2017 12:16

Tuto neděli měl po letech oddíl SK Karate – Shotokan Liberec příležitost pořádat soutěž pod záštitou Českého svazu karate. 28. května se tedy do haly Dukly Liberec sjeli dorostenci, junioři, kategorie do 21 let a senioři na 2. Kolo Národního poháru. Domácímu klubu se podařilo vše zorganizovat na výbornou a ještě vybojovat 6 zlatých, 2 stříbrné a 2 bronzové medaile.

V Liberci se konal Národní pohár v karate
Foto: liberecky-kraj.cz
Popisek: Liberec

Jak je tomu zvykem na soutěžích karate, zahajuje se disciplínou kata, nicméně pro liberecký Shotokan předcházeli přípravy zápasové plochy, časomír, občerstvení pro rozhodčí, atd. Organizační tým z řad rodičů a nesoutěžících dětí šlapal jako hodinky, a tak se vše zvládlo bez komplikací a v přátelské atmosféře.

Kataři tak mohli začít svou soutěž přesně na čas na pěti zápasištích a libereckým se na nich skutečně dařilo. Mezi dorostenci i dorostenkami bylo na nejvyšším stupínku vítězů modro, a to zásluhou Venduly Štěpánové a Tomáše Vacka (ten zvítězil i přesto, že věkem spadá mezi starší žáky). Vendula Štěpánová ještě ke svému vítězství v kata připojila zlatou medaili v odpolední soutěži kumite dorostenek do 54kg. Zlatou jízdu disciplíny kata zakončoval ostaršený kata tým dorostenek ve složení Francová, Harciníková a Muzikářová. Zbylé dvě zlaté medaile vybojovala Hana Dostálová v kategoriích kumite ženy nad 68kg a ženy OPEN (bez rozdílu hmotností).

Stříbro si na krk pověsil dorostenec Matyáš Malý (dorostenci do 63kg) a Ondřej Koštál (muži U21 do 75kg). Medailovou sbírku o bronz doplnila děvčata Anna Harciníková (kata dorostenky) a Klára Muzikářová (kumite dorostenky do 54kg). Těsně pod stupínky vítězů skončili Klára Francová (5. místo kata dorostenky), Max Fiala (5. místo kumite dorostenci do 57kg), Daniel Nevrkla (7. místo kata dorostenci) a Jaroslav Vlček (7. místo kata muži U21).

Národní pohár žáků v Trutnově

Dařilo se i závodníkům dojíždějícím do Liberce na tréninky SCM (Sportovního centra mládeže). Filip Černík (TJ Sokol Sadská) zvítězil v kumite juniorů do 76kg, stejně jako jeho oddílový kolega Filip Krišal v dorostenecké váze do 57kg. Petr Urbanec (KK Lichnice) sbíral úspěchy hned v několika kategoriích a jeho celková bilance byla: 1. místo (kumite muži +84kg), 1. místo (kumite muži U21 +84kg) a 2. místo (kumite muži OPEN). Úspěchy libereckého SCM završili závodníci SKR SU Ústí nad Labem: Daniel Drábek – 1. místo (kumite junioři -55kg) a 1. místo (kumite muži U21 do 60kg), Martin Drábek Těsně pod stupni – 1. místo (kumite dorostenci -52kg), Petr Podrábský – 1. místo (kumite junioři -61kg), Dominik Nechyba – 1. Místo (kumite muži U21 -84kg), Kateřina Procházková – 2. místo (kumite juniorky -59kg) a Michal Jakoubek – 2. místo (kumite junioři -61kg).

Výkony svých svěřenců i průběh soutěže hodnotil velmi kladně trenér Pavel Horňák, který na sebe vzal roli ředitele soutěže i Petra Piskačová, která kromě Shotokanu a závodníků SCM, měla na starosti i úsek státní reprezentace.

Doufejme, že žáci za týden minimálně zopakují úspěchy svých starších kolegů na Národním poháru žáků, který se koná v Trutnově. A pro ty, kteří se nestihli do liberecké Dukly na karate podívat tuto neděli, se nabízí možnost zhlédnutí exhibice všech členů SK Karate – Shotokan Liberec v neděli za 14 dní. 11. června proběhne na ZŠ Barvířská ve velké tělocvičně tradiční oddílová akce, na které budou mít všichni příznivci libereckého karate možnost shlédnout nejenom dopoledne plné sportovních klání v karate od těch nejmenších až po mladší závodní týmy v oddílové soutěži, ale i všechny tréninkové skupiny od pohybové přípravky předškoláků, přes mírně pokročilé, dospělé až po závodní týmy a trenéry v klasickém ukázkovém bloku, který si připravili nejenom pro své příbuzné a známé, ale pro všechny, kteří by tento sport chtěli blíže poznat.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

22:09 Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

V sobotu 27. dubna se v Kopřivnici poběží RunTour! Do rodiště Emila Zátopka přiláká elitní vytrvalce…