V Litoměřicích byla uzavřena dohoda o koalici

18.10.2018 6:32

V Litoměřicích je již zřejmé, kdo město povede v následujících čtyřech letech. Včera došlo na radnici k podepsání dohody o koaliční spolupráci mezi Občanskou demokratickou stranou, Severočechy Litoměřice a Sportem a zdraví. Ustavující jednání zastupitelstva s volbou starosty a místostarostů se uskuteční 1. listopadu v hradním sále Kulturního a konferenčního centra.

V Litoměřicích byla uzavřena dohoda o koalici
Foto: litomerice.cz
Popisek: Litoměřice

Jak vyplývá z právě uzavřené dohody, která nové koalici zajistí většinu 14 hlasů v 27členném zastupitelstvu, zásadní změny ve vedení města nebudou. Což zajistí kontinuitu jeho dalšího rozvoje. Starostou by opět měl být Mgr. Ladislav Chlupáč (ODS), místostarosty Mgr. Karel Krejza (ODS) a Mgr. Václav Červín (Sport a Zdraví). K jediné změně tak má dojít na pozici třetího místostarosty, kterou po Ing. Pavlu Grundovi, jehož sociální demokraté se do zastupitelstva prvně nedostali, převezme Severočech Lukas Wünsch.

Jako další radní města budou navrženi Ing. Radek Lončák, PhDr. Filip Hrbek, MUDr. Petr Kubec, MUDr. Leoš Vysoudil (všichni ODS) a Mgr. Petr Hošek (Severočeši). Ustavující jednání zastupitelstva rozhodne i o obsazení výborů. Post předsedy kontrolního výboru má být i tentokráte nabídnut opoziční straně. „Tuto funkci nabídneme opozičním stranám v pořadí dle počtu získaných mandátů. V průběhu již uskutečněných jednání jsme zástupcům subjektů, které se dostaly do zastupitelstva, deklarovali náš zájem o spolupráci také ve finančním výboru a komisích pracujících při radě města,“ informoval Ladislav Chlupáč.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

22:09 Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

V sobotu 27. dubna se v Kopřivnici poběží RunTour! Do rodiště Emila Zátopka přiláká elitní vytrvalce…