V Mladé Boleslavi se staví nové cyklostezky a opravují chodníky i komunikace

27.07.2017 19:47

V Mladé Boleslavi v létě úspěšně pokračuje výstavba nových cyklostezek.

V Mladé Boleslavi se staví nové cyklostezky a opravují chodníky i komunikace
Foto: mb-net.cz
Popisek: Mladá Boleslav

V ulici J. Palacha skončily v obou opravovaných úsecích opravy chodníku a stavba cyklostezky, další cyklostezka se staví v Havlíčkově ulici, prakticky hotová je cyklostezka se zvedací lávkou přes Klenici směrem do Řepova a také pokračuje oprava chodníku a budování cyklostezky na třídě T. G. Masaryka. Zmíněné stavby dnes navštívili i náměstek primátora Jiří Bouška a radní Miloslav Neuman.

V Havlíčkově ulici pokročila výstavba nové cyklostezky od ulice U Stadionu již k ulici J. Palacha. Pokračovat bude k ulici 17. listopadu a v druhé etapě v úseku od ulice 17. listopadu k silnici I/38. Celkem bude dlouhá jeden kilometr. Stavba potrvá celkem pět měsíců. Na tuto cyklostezku navazují další cyklostezky v dalších sídlištních tepnách.

Na třídě T. G. Masaryka, kde byl v minulosti opraven chodník a vybudována část cyklostezky v blízkosti obchodní akademie a autobusové zastávky, nyní stavba pokračuje dále směrem k začátku náměstí Republiky. Tato stavba potrvá zhruba do konce prázdnin. Po dokončení tohoto úseku se plynule začne stavět další úsek od již hotové části podél areálu Havelského parku a přes náměstí Míru až k infocentru.

Nová cyklostezka s unikátní zvedací lávkou přes Klenici až k hranici katastru Řepova je prakticky hotová a mnoho cyklistů ji už s chutí využívá. Odstraňují se ještě dílčí nedostatky a podle náměstka primátora Boušky by kolaudace měla být v polovině srpna. Jsou zde již také vybudovaná dvě odpočívací místa s lavičkami, stoly a informačními cedulemi, jejichž obsah bude teprve doplněn. Vzhledem k tomu, že někteří řidiči chtěli využívat dokončovanou cyklostezku, aby objeli příliš frekventovaný výjezd z města směrem k Jičínu, jsou na obou koncích vybudovány závory. Klíč k nim je v držení společnosti Compag.

V Mladé Boleslavi pokračují na řadě míst i opravy chodníků a komunikací. Velké opravy spojené s dlouhodobými uzavírkami pokračují v Dukelské a Erbenově ulici. V návaznosti po práci plynařů zajistí město celkovou úpravu obslužné komunikace podél pečovatelského domu v Sadové ulici, kde současný nerovný asfaltový povrch má nahradit dlažba.

Rada města nedávno schválila například také dva miliony korun na opravu chodníku v Čejeticích v ulicích Vodárenská , Nová a Příčná. Letos by měla začít také oprava komunikace v Železné ulici. V srpnu také začne oprava čísti ulice Na Radouči v úseku mezi ulicemi J. Palacha a 17. listopadu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ondřej Kolář byl položen dotaz

návrat Ukrajinců

Je podle vás fér někoho nutit jít válčit, když nechce, a lze takové lidi vůbec nějak motivovat? Jestli někdo před válkou utekl, myslíte, že je něco, co ho přiměje jít válčit? Vždyť není nic cennějšího, než život. A jelikož se válka pro Ukrajinu nevyvíjí vůbec dobře, není třeba řešit, co bude Ukrajin...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Havířov: Městská policie opět zahájila forenzní značení kol

7:31 Havířov: Městská policie opět zahájila forenzní značení kol

Datem 2. května 2024 byla opět spuštěna služba pro občany města – forenzní značení jízdních kol, ele…