V Mladé Boleslavi se začne pilotně testovat projekt e-neschopenky

06.05.2019 13:20

Projekt takzvané e-neschopenky, tedy kompletní elektronizace komunikace mezi pacientem, lékařem, zaměstnavatelem a Českou správou sociálního zabezpečení, bude začátkem druhého pololetí letošního roku pilotně testován v Mladé Boleslavi.

V Mladé Boleslavi se začne pilotně testovat projekt e-neschopenky
Foto: mb-net.cz
Popisek: Mladá Boleslav

Na nedávném setkání se tak domluvili představitelé Ministerstva práce a sociálních věcí ČR s řediteli Klaudiánovy nemocnice a kliniky Dr. Pírka. Náměstek mladoboleslavského primátora Robin Povšík, který je zároveň náměstkem ministryně práce a sociálních věcí, k tomu uvedl, že Mladá Boleslav nebyla pro testování nového systému vybrána náhodou.

"Dostal jsem pověření řídit tým, který má tento přelomový projekt digitalizace procesu evidence pracovní neschopnosti na starost. A díky mé vazbě na naše město logicky vyplynulo, že jedním z míst, kde budeme nový systém testovat, bude právě Mladá Boleslav. Jsem velmi vděčný ředitelům obou zařízení, že se k testování přihlásili," uvedl náměstek Povšík.

Projekt elektronické neschopenky by měl být naplno spuštěn k prvnímu lednu příštího roku. Hlavním přínosem nového systému bude kompletní odstranění papírové dokumentace, rychlost přenosu informací, která se bude počítat ve vteřinách, maximálně minutách. "Na jednu stranu si říkáme, že žijeme v digitálním věku, ale na stranu druhou ještě stále mnoho našich činností ovlivňuje klasické papírování. Tímto projektem ministerstvo práce startuje postupný proces elektronizace svých procesů a je skvělé, že právě Mladá Boleslav je místem, které se bude na elektronizaci veřejné správy podílet," doplnil Robin Povšík.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Frýdek-Místek: Ve městě začaly působit terapeutické skupiny pro mladé

16:14 Frýdek-Místek: Ve městě začaly působit terapeutické skupiny pro mladé

Duševní zdraví a osobní rozvoj mladé generace podporují nově otevřené tzv. terapeutické a seberozvoj…