V Novém Jičíně vznikla dvě nová parkoviště

29.08.2017 6:34

Nový Jičín postavil dvě nová parkoviště. Poblíž bytové zástavby v ulici U Jičínky a u Mateřské školy Sady na Revoluční ulici.

V Novém Jičíně vznikla dvě nová parkoviště
Foto: Nový Jičín
Popisek: Nový Jičín

U školky se zároveň vybudoval záliv, aby se navzájem protijedoucí vozidla mohla sobě vyhnout a příjezdová komunikace se nově vyasfaltovala. Výstavba obou parkovišť přišla na 1,3 milionu korun.

„Před panelovými domy v ulici U Jičínky jsme zřídili 11 odstavných stání, z toho 1 místo je pro vozidla osob s omezenou schopností pohybu,“ uvedl Michal Hub z odboru majetku, rozvoje a investic novojičínské radnice. Parkoviště je pokryto zámkovou dlažbou a za jeho vybudování zaplatilo město přes 300 tisíc korun.

U Mateřské školy Sady na Revoluční ulici vzniklo parkoviště pro 12 aut. „Školka je v okrajové části města a řada rodičů své děti do zařízení vozí auty. Neměli však kde zaparkovat. U školky byla jen malá odstavná plocha. Řidiči proto stavěli své vozy podél velmi úzké silnice, což vyvolávalo časté kolizní situace,“ vysvětlila Michaela Mrklovská z odboru majetku, rozvoje a investic. Radnice také nechala na úzké příjezdové komunikaci vytvořit 12 metrů dlouhý záliv, aby se protijedoucí vozidla mohla sobě navzájem vyhnout. Silnice zároveň dostala nový asfaltový povrch. Celkové náklady dosáhly téměř milionu korun.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hodonín: Ornitologická vycházka přilákala veřejnost

19:27 Hodonín: Ornitologická vycházka přilákala veřejnost

S velkým zájmem návštěvníků se setkala ornitologická vycházka pod vedením Ondřeje Ryšky z Jihomoravs…