V Opavě bude kandidovat 14 stran a hnutí

03.08.2018 21:23

V podzimních komunálních volbách ve městě Opava bude kandidovat 14 stran a hnutí, jejichž zástupci je v zákonem stanoveném termínu přihlásili. Termín vypršel v úterý 31. července v 16 hodin. Před 4 roky pak v Opavě kandidovalo 14 politických subjektů, tedy stejné množství jako letos.

V Opavě bude kandidovat 14 stran a hnutí
Foto: liberix.cz
Popisek: Opava

Magistrát města Opavy je registračním úřadem i pro volby v 39 městech a obcích Opavska s výjimkou Hradce nad Moravicí, kde registraci provádí tamní městský úřad. Na Opavsku podalo kandidátku 185 stran a hnutí. V minulých volbách jich bylo zhruba 250.

Ve velké části Opavska se na podzim uskuteční i senátní volby (obvod 68), do nich se přihlásilo 8 kandidátů, ve volbách před 6 lety jich kandidovalo 6.

Vzhledem k tomu, že většina kandidátek byla tradičně podána až v posledních dnech, rozšířil Magistrát města Opavy úřední hodiny, a to minulý čtvrtek a v pátek. Přihlášky bylo možno podat i v sobotu. V nejbližších dnech registrační úřad zkontroluje kandidátní listiny případně dojde k jejich doplnění či úpravě pořadí kandidátů.

Volby se uskuteční v pátek a v sobotu 5. a 6. října 2018. Další informace k volbám najdete ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ondřej Kolář byl položen dotaz

návrat Ukrajinců

Je podle vás fér někoho nutit jít válčit, když nechce, a lze takové lidi vůbec nějak motivovat? Jestli někdo před válkou utekl, myslíte, že je něco, co ho přiměje jít válčit? Vždyť není nic cennějšího, než život. A jelikož se válka pro Ukrajinu nevyvíjí vůbec dobře, není třeba řešit, co bude Ukrajin...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Aš: Linka z Aše do Selbu a zpět od 13. května

20:27 Aš: Linka z Aše do Selbu a zpět od 13. května

Autobusové spojení mezi Aší a německým Selbem začne fungovat od pondělí 13. května 2024.