V „Otevřeno X Zavřeno“ získala Olomouc krásné 7. místo

02.10.2011 17:42

Otevřeno. Takové hodnocení získalo město Olomouc v již 9. ročníku soutěže Otevřeno X Zavřeno.

V „Otevřeno X Zavřeno“ získala Olomouc krásné 7. místo
Foto: olomouc.cz
Popisek: Olomoucká radnice

Občané do soutěže nominovali úřady a veřejné instituce do kategorií podle přístupnosti úřadu veřejnosti. Po zhodnocení nominací odbornou porotou získala Olomouc krásné sedmé místo, a to za veřejné projednávání územního plánu.

„Na webu je množství informací o územním plánu. Radnice se zjevně pokusila maximálně vyvolat zájem občanů o územní plán a dala jim k tomu dostatek nástrojů," uvádí se v hodnocení olomoucké nominace.

Heslo soutěže zní „Oceňujeme největší „přátele" a „nepřátele" svobody informací a otevřenosti veřejné správy v České republice". Z jejích výsledků pro město Olomouc vyplývá velmi dobré hodnocení. Ze 72 nominací, které byly vybrané do letošního ročníku, bylo 21 v kategorii OTEVŘENO a 51 v kategorii ZAVŘENO.

„Sedmé místo považuji určitě za úspěch. Veřejná diskuse na téma nového územního plánu pro nás byla velmi důležitá a já jsem rád, že stejně to vnímají i naši občané, že si naší snahy všimli a zareagovali na ni. Samozřejmě jsme se nevyhli ani vyhrocenějším situacím, protože územní plánování skutečně není jednoduchá záležitost, ale naším záměrem bylo hlavně přiblížit lidem rozhodování v této oblasti a vysvětlit jim pokud možno vše, co se jich bezprostředně dotýkalo. Za dobré hodnocení Olomoučanům samozřejmě děkujeme," řekl primátor města Olomouce Martin Novotný.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: olomouc.cz

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Na festivalu se spotřebovalo šest a půl tuny tvarůžků

10:23 Olomouc: Na festivalu se spotřebovalo šest a půl tuny tvarůžků

Olomouc provoněly tvarůžkové speciality. Festival byl rekordní co do počtu prodávajících i návštěvno…