V Praze 2 úspěšně proběhla elektronická aukce energií

04.11.2013 17:44

Dne 30. 10. 2013 proběhla elektronická aukce na dodavatele elektrické energie a plynu pro domácnosti v městské části Praha 2. Vítězem pro obě komodity se stala společnost Vemex Energie, a. s., jejímž majoritním vlastníkem je společnost Gazprom Germania GmbH.

V Praze 2 úspěšně proběhla elektronická aukce energií
Foto: Hans Štembera
Popisek: Pohled na Prahu

V Praze 2 se do elektronické aukce přihlásilo více než 300 domácností. Několik desítek domácností, které nebyly zařazeny do říjnové aukce buď z důvodu pozdějšího podepsání mandátní smlouvy se spol. eCENTRE nebo pozdějšího dodání požadovaných doplňujících informací, se zúčastní aukce listopadové.

Z výše uvedených výsledků je patrné, že průměrná výše úspory dosáhla u elektřiny 31,08 % a u zemního plynu 25,16 %.

Místostarosta Prahy 2 Ing. Jan Vaněk dodává: „Jsme rádi, že většina domácností ušetří více než 20 % na obou komoditách.“

Do soutěže se přihlásilo 39 dodavatelů. Podmínkou účasti bylo mimo jiné podepsání čestného prohlášení, v němž se dodavatel zavazuje, že ceny jsou konečné a neměnné po dobu dvou let a že smlouvy se uzavírají na dobu určitou (24 měsíců), bez možnosti automatického prodlužování.

Všechny klienty bude zástupce společnosti eCENTRE do několika dní kontaktovat a sdělí jim jejich konkrétní úsporu a termín, kdy budou na úřadu Prahy 2 připraveny k podpisu smlouvy s novým dodavatelem. Předpokládaný termín je druhá polovina měsíce listopadu 2013 a doba trvání 10 pracovních dní.

O všem budou občané včas informováni na webových stránkách městské části Praha 2 a na informační lince 236 044 111.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: praha2.cz

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bohumín letos vrátí nájemníkům rekordní sumu na přeplatcích

22:09 Bohumín letos vrátí nájemníkům rekordní sumu na přeplatcích

Dobrá zpráva pro peněženky téměř čtyř tisíc nájemníků městských bytů. Radnice jim vrátí rekordní pře…