V Praze 8 přibude přes třicet knihobudek

11.05.2018 14:33

MČ Praha 8 a její příspěvková organizace Osmička pro rodinu společně posilují šíření literatury po osmé městské části. V návaznosti na běžící projekty Digitální svět a Čtecí babičky a dědečci rozmístí přes 30 knihobudek.

V Praze 8 přibude přes třicet knihobudek
Foto: wikipedia.org
Popisek: Praha 8

Osmička pro rodinu umístila ve čtvrtek 10. května 2018 první knihobudku před Rodinné centrum Osmička v Čimicích. Slavnostního zahájení projektu se zúčastnila ředitelka Osmičky pro rodinu Kateřina Halfarová a zaměstnanci této organizace. Slavnostně spustili projekt otevřením naplněné knihobudky pro veřejnost.

Tento projekt podporuje také místostarosta Prahy 8 Radomír Nepil: „Projektem chceme podporovat zájem o literaturu všeho druhu, a to nejen mezi dospělou populací, ale především mezi našimi dětmi. Vzhledem k moderním technologiím děti nečtou, což snižuje jejich všeobecný přehled. Abychom děti nalákali, zvolili jsme přitažlivý design knihobudek a strategické rozmístění po celé Praze 8.“

„Je pro nás velmi důležitá logopedická prevence, rozvoj slovní zásoby, soustředění dětí a zejména vidíme smysl, který pojí projekty Digitální svět, Čtecí babičky a dědečci i Knihobudky a tím je mezigenerační přesah. Děláme tak osvětu v rámci digitálních technologií, a zároveň posilujeme pozitivní vztah ke knize. V první fázi umístíme knihobudky před naše rodinná centra a dětské kluby. Následně budeme další umisťovat ke všem školám a školkám, které o tento projekt projevili zájem. Do tohoto projektu jsme zapojili i další organizace, které se podílí na výrobě i následném servisu knihobudek. Velice nás těší, že i samotná výroba pomáhá konkrétním lidem,“ dodává ředitelka Osmičky pro rodinu Kateřina Halfarová.

Knihobudky v areálech škol

K dnešnímu dni zažádalo o umístění knihobudky v areálu mateřské či základní školy třicet subjektů. „Je skvělé, že si školky i školy uvědomují, jak důležité je pro děti četba. Některé z našich škol dokonce chtějí v areálu více knihobudek, aby byly pro děti skutečně dostupné,“ dodává radní pro školství Prahy 8 Anna Kroutil.

Knihobudky jsou určené pro každého, kdo si chce knížku zdarma půjčit, vzít, či vyměnit. Naplňována tak bude nejen Osmičkou pro rodinu, ale i všemi obyvateli a uživateli. Samotná knihobudka je výsledkem společného snažení, což posiluje společenskou odpovědnost, komunitní sounáležitost a sdílení.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Přerov: Seniory čeká sportovní klání, budou střílet na branku i jezdit na koloběžce

10:28 Přerov: Seniory čeká sportovní klání, budou střílet na branku i jezdit na koloběžce

Zasportovat si, poměřit síly se svými vrstevníky, zabavit se – a možná i vyhrát. To všechno má přiné…