V Prostějově budou další venkovní posilovny – v Kolářových sadech a Vrahovicích

20.10.2017 15:16

Rada města Prostějova odklepla zadání výstavby dvojice venkovních posiloven Street Workout formou výzvy jednomu zájemci, a to společnosti Clean4you s.r.o., Olomouc.

V Prostějově budou další venkovní posilovny – v Kolářových sadech a Vrahovicích
Foto: prostejov.eu
Popisek: Prostějov

Na přípravě výstavby venkovních posiloven město spolupracuje s Daliborem Nenálem (Street Workout Artists Group Prostějov) stejně tak, jak tomu bylo v případě výstavby Street Workoutu v ulici Kostelecká a dále s osadním výborem Vrahovice.

„Kromě cílové skupiny uživatelů všech věkových kategorií mohou být tato zařízení využívána i v rámci hodin tělesné výchovy blízkých základních škol,“ nastínil další možné využití první náměstek primátorky Zdeněk Fišer.

V Kolářových sadech půjde o plochu o velikosti 14,5 x 10,3metrů, která je navržena tak, aby v parku nepůsobila rušivě.

„Právě z tohoto důvodu je zde doporučená šedo-zelená barevná kombinace. Vzhledem k očekávané návštěvnosti zde bude celkem pětačtyřicet prvků workoutové sestavy. Umístění v sousedství dětského hřiště bylo zvoleno mimo jiné s ohledem na stávající vzrostlé stromy a to tak, aby nedošlo k jejich poškození,“ doplnil náměstek Fišer.

Ve Vrahovicích půjde o plochu 8,3 x 7,5 metrů s již výraznějším designem modro-šedé barevné kombinaci a obsahuje čtrnáct prvků.

„Vrahovická venkovní posilovna bude umístěna v zelené ploše u komunikace ulice Vrahovická za zastávkou MHD a v blízkosti zahrádek, u kterých budou ukončeny nájemní vztahy. V budoucnu by okolní plocha mohla projít revitalizací s výsadbou vhodných stromů a keřů a také s doplněním mobiliáře,“ přidal náměstek Fišer.

Připojujeme finance, které si stavba venkovních posiloven vyžádá: workout Kolářovy sady  629.900,-- Kč bez DPH; workout Vrahovice – 249.900,-- Kč bez DPH.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jihlava: Ve městě se poprvé uskuteční festival kreativních nadšenců Maker Faire

16:31 Jihlava: Ve městě se poprvé uskuteční festival kreativních nadšenců Maker Faire

Světová přehlídka kreativity Maker Faire zavítá poprvé do Jihlavy. Jednodenní akce se uskuteční 20. …