V Roudnici nad Labem diskutovali o veřejných prostranstvích

18.01.2018 8:33

Na setkání v prostorách Kulturního domu Říp se sešlo několik desítek místních obyvatel. Téměř tři hodiny diskutovali s vedením města a odborníky na téma dalšího nakládání s veřejnými prostranstvími na území Roudnice nad Labem. Další veřejné diskuse proběhnout přímo ve vybraných lokalitách.

V Roudnici nad Labem diskutovali o veřejných prostranstvích
Foto: archív autora
Popisek: Roudnice nad Labem

Jednalo se o první z řady otevřených diskusí mezi občany, architekty, úředníky a politiky na téma veřejných prostranství v rámci projektu "Územní studie veřejných prostranství ve městě Roudnice nad Labem".

Účelem jejího zpracování je získání základního a uceleného materiálu pro veřejná prostranství města Roudnice nad Labem, řešícího především prostorové uspořádání a funkční členění veřejných prostranství, koncepci dopravního napojení, včetně dopravy v klidu, ve vazbě na jednotlivá veřejná prostranství, koncepční údržbu zeleně, standard povrchů a mobiliáře, sjednocení pravidel pro umisťování prvků ve veřejném prostoru a provázanost s územním plánem města.

Účastníci debatovali zejména na téma dopravy, parkování, zeleně a čistoty veřejných prostranství, přičemž přicházeli s mnoha hodnotnými postřehy a návrhy na zlepšení situace, a to nejen v bezprostřední blízkosti svého bydliště. Ty budou nyní zpracovateli studie zapracovány.

"V rámci tohoto dlouhodobě připravovaného projektu jsou pro nás názory občanů velmi důležité. Jsem proto rád, že byl o první setkání zájem a místní se zapojili do diskuse. Nyní je již na zpracovatelích studie, aby nejen tyto, ale i podněty z dalších setkání zohlednili ve výsledném dokumentu a vznikl tak podklad, který pomůže rozvíjet roudnická veřejná prostranství opravdu tak, jak si obyvatelé dotčených lokalit přejí," řekl místostarosta Ing. František Padělek.

"Studie veřejných prostranství je nyní ve fázi analýzy. Je tedy dost času pro zapracování informací od občanů. Územní studie bude jedním z podkladů pro změny územního plánu, pro případný regulační plán nebo pro další navazující projekty a bude také sloužit pro rozhodování o změnách v daném území," vysvětlil Ing. arch. Jan Drahozal, člen týmu zpracovatelů studie.

Koncepce veřejných prostranství by mohla být, v podobě přehledného dokumentu, veřejně prezentována již na podzim tohoto roku.

Více o projektu naleznete ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Liberec: Tramvaje se na novou trať mezi Libercem a Jabloncem vrátí od 1. května

13:37 Liberec: Tramvaje se na novou trať mezi Libercem a Jabloncem vrátí od 1. května

Náročná modernizace tramvajové trati mezi Libercem a Jabloncem nad Nisou skončila. Cílem rozsáhlé re…