V Ústí nad Labem se natáčely scény do filmu Jan Palach

27.11.2017 19:47

Filmová kancelář Ústeckého kraje má na svém kontě další filmový počin. V srpnu se začal natáčet film Jan Palach, který půjde do kin příští rok v srpnu, kdy od vpádu vojsk Varšavské smlouvy uplyne přesně půl století.

V Ústí nad Labem se natáčely scény do filmu Jan Palach
Foto: mag-ul.cz
Popisek: Letecký pohled na město Ústí nad Labem

Nový film režiséra Roberta Sedláčka se natáčí převážně v Praze, ale dvakrát zavítal i do Ústeckého kraje. V létě se natáčelo ve Velkých Žernosekách a poslední listopadovou neděli v kulturním domě v Ústí nad Labem.
Tisková zpráva ze dne 27. listopadu 2017
 
„Film sleduje poslední měsíce Palachova života před upálením, zachycuje jeho studium, kolejní život, vztah s přítelkyní, soužití s matkou ve Všetatech, brigády ve Francii a Kazachstánu. A právě brigáda ve Francii se v srpnu natáčela na vinicích ve Velkých Žernosekách ve vinohradu, který ve filmu ztvárnil slunnou Francii, kde se odehrála scéna z šestitýdenní brigády Jana Palacha na konci léta 1968,“ řekla Helena Matuščinová z Filmové kanceláře Ústeckého kraje. 

Filmová kancelář Ústeckého kraje při filmu spolupracovala s autory na vytipování lokací, domluvení podmínek natáčení a na zajištění cateringu a filmových rekvizit. „Největším oříškem bylo sehnat pár desítek dobových židlí, ale nakonec se nám společnými silami podařilo židle na natáčení scény z vysokoškolské menzy zajistit, tak moc děkujeme i široké veřejnosti, že se dokáže zapojit buď jako komparz, nebo při shánění rekvizit,“ dodala Barbora Hyšková z Filmové kanceláře Ústeckého kraje.

Krajská filmová kancelář aktivně spolupracuje s filmaři při řadě projektů. Aktuálně je v postprodukci seriál Most, který se natáčel čtyři měsíce v Ústeckém kraji. Připravuje se natáčení druhé řady seriálu Rapl, jehož děj se přesouvá oproti první řadě z Krušných hor do Ústí nad Labem, a točit se bude také na Mostecku a v Děčíně.

Více o Filmové kanceláři Ústeckého kraje na webových stránkách ZDE.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bruntál: Stavba opěrné zdi pod autobusovým stanovištěm je prakticky dokončena

22:09 Bruntál: Stavba opěrné zdi pod autobusovým stanovištěm je prakticky dokončena

Práce na rekonstrukci autobusového stanoviště pod Společenským domem se blíží k svému završení, auto…